TvObzor
HRT: BRITANSKA SERIJA "U TAMI"

Priča o neustrašivoj detektivki koja se ne boji nikakvog izazova
Objavljeno 28. veljače, 2020.
Prva epizoda serije scenarista Dannyja Brocklehursta i redatelja Gillesa Banniera i Ulrika Imtiaza Rolfsena na rasporedu je 4. ožujka s početkom u 20.05 na HRT-u 2

Svojeglava detektivka radi na dva dosad najteža slučaja u svojoj karijeri koja će je staviti na veliku kušnju kao osobu, ali i kao profesionalku. A sve se to zbiva baš u trenutcima kade se sprema postati majkom. Scenarij je napisao dobitnik nagrade BAFTA-e Danny Brocklehurst prema knjigama autora bestselera Marka Billinghama.

Helen Weeks je neustrašiva detektivka u srednjim tridesetima oštra jezika koja se ne boji nikakvog izazova. No gruba vanjština skriva unutarnji sukob koji se odvija u njoj. Neodoljivo je privlače kaos i tmina, a tajna iz djetinjstva dovodi je na rub autodestrukcije.

Rastrgana između svog tvrdoglavog partnera, inspektora Paula Hopwooda, te kolege s kojim se upustila u strastvenu vezu, Helen ni izbliza nije spremna postati majkom, to više što baš nije sigurna tko je otac djeteta.

Kad supruga njezine nekadašnje školske prijateljice optuže za otmicu, Helen se vraća u svoj rodni grad, za koji je mislila da ga je zauvijek napustila. Želi li riješiti slučaj, Helen se mora suočiti sa svojom bolnom prošlošću.

Kad je, nakon tragičnog događaja, istraga odvodi u mračno, kriminalno podzemlje Manchestera, prisiljena je preispitati svoje odnose s onima koji su joj najbliži. Koliko doista dobro poznajemo one koje volimo? Samo nekoliko tjedana prije porođaja Helen postaje svjesna da nije samo njezina budućnost na kocki. No isplati li se za nju boriti?

U serijalu glume Myanna Buring (Helen Weeks), Ben Batt (Paul Hopkins), David Leon (Adam Perrin), Emma Fryer (Linda Bates), Matt King (Phil Hendricks) i Ashley Walters (Tim Cornish)

Prva epizoda četverodijelne serije “U tami” scenarista Dannyja Brocklehursta i redatelja Gillesa Banniera i Ulrika Imtiaza Rolfsena na rasporedu je 4. ožujka s početkom u 20.05 na HRT-u 2.

Nikola Kučar
PRVA EPIZODA
Jedne kišne noći u mračnoj šumi tajanstveni lik odvlači leš u plitak grob...

Potom nas radnja vodi u posve drugi svijet. Pridružujemo se inspektorici Helen Weeks u potjeri kroz pravi labirint pokrajnjih uličica Manchestera. Helen hvata bjegunca i pritom zadobiva snažan udarac u trbuh. Previjajući se od bolova na podu, prisiljena je priznati svom kolegi Mickeyju da je trudna. Helen se još nije pomirila s činjenicom da će postati majka. Ona je prije svega policajka, a potom sve ostalo i ne želi provoditi dane po kafićima s djetetom na rukama. Čak nije rekla ni svom dečku, kolegi detektivu Paulu, da je trudna. Kad mu na kraju kaže, on je izvan sebe od sreće, a njegovo zarazno oduševljenje zahvaća i Helen...
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike