Osijek
USKORO NOVA SLASTIČARNICA

Čuveni sladoled iz Dinama i u Osijeku
Objavljeno 27. veljače, 2020.
Nakon što su prije nešto više od godinu dana preuzeli vođenje čuvene slastičarnice Dinamo u Baranjskom Petrovom Selu, poznate po svom, kažu mnogi, najboljem sladoledu u ovom dijelu Hrvatske, obitelj Idriza Azirija ovih je dana potpisala ugovor s trgovačkim društvom Tržnica d.o.o. Osijek o zakupu prostora od 40 četvornih metra na donjogradskoj tržnici. Riječ je o lokalu u kojem se od 2013. do 2018. nalazila slastičarnica Slasta, a potom samo godinu dana palačinkarnica Mr ČinkOs.

Naime, osječka je Tržnica raspisala početkom veljače natječaj za zakup ovog lokala, a početna je cijena mjesečnog najma po kojoj se licitirao objekt bila 3451 kuna plus PDV. Na kraju je najbolju ponudu dao upravo Idriz Aziri, koji je ovog tjedna potpisao i ugovor o najmu s direktorom Tržnice d.o.o. Osijek Igorom Medićem. "Moram priznati da sam iznimno zadovoljan što je lokal tako brzo iznajmljen, i to upravo za svrhu za koju je i namijenjen, a to je slastičarnica", kometirao je Medić.

Inače, sam Idriz Aziri nije za sada želio izlaziti s previše informacija, ali kaže kako se slastičarnica u Osijeku vjerojatno neće nositi ime Dinamo, i to prvenstveno zbog simpatija prema NK Osijeku i njegovim navijačima. No, kažu kako će receptura za sladoled biti i bolja od one u čuvenom Dinamu u Baranjskom Petrovom Selu. Naime, vlasnik slastičarnice u Baranjskom Petrovom Selu je Bajram Faslija, a slastičanicu su godinama vodili njegov sin Fadil i snaha Gzima.

No, kada su sin i snaha prije četiri godine otišli u Njemačku, posao je ponovno preuzeo otac. Ipak prošle godine Bajram se odlučio čuveni Dinamo dati u najam, i to upravo obitelji Idriza Azirija koji je preuzeo posao, a sada ga širi i u Osijek.

Zanimljiv je i podatak da su novi zakupci najavili početak rada donjogradske slastičarnice za 3. travnja, kada će sav prihod od prodanog sladoleda i slastica donirati u dobrotvorne svrhe. N. Z. Eberhard
Riječ je o slastičarnici iz Baranjskog Petrovog Sela. čije je vođenje preuzela obitelj Idriza Azirija
3.

travnja najavljeno je otvaranje slastičarnice, kada će sav prihod ići u humanitarne svrhe
Najčitanije iz rubrike