Crna kronika
TRAGEDIJA NA DUNAVU

Ribiči pronađeni mrtvi u čamcu u blizini Aljmaša
Objavljeno 27. veljače, 2020.
Tijela dvaju prijatelja iz Privlake pronađena su u kabini čamca usidrenog uz obalu Dunava
ALJMAŠ - Višednevni ribolov okončan je tragično za dvojicu prijatelja iz Privlake, mjesta na širem vinkovačkom području. Tijela dvojice ribiča, 65-godišnjaka i 51-godišnjaka, pronađena su u utorak u čamcu uz dunavsku obalu, nedaleko od ušća Drave u Dunav kod Aljmaša. Iako rezultati obdukcije tijela nisu bili poznati do zaključenja teksta, sumnja se kako je smrt nastupila zbog trovanja ugljikovim monoksidom.Kako doznajemo, dvojica prijatelja privezala su čamac s manjom kabinom na njemu uz hrvatsku obalu Dunava, nekoliko kilometara uzvodno od Aljmaša. S obzirom na to da je na vodi puno hladnije nego na tlu, ribiči su tijekom noći ušli u malu kabinu na čamcu gdje su se grijali s pomoću plinske grijalice. Njihov čamac bio je usidren na 1393. kilometru Dunava, oko kilometar i pol od ušća Drave u Dunav, uzvodno prema Apatinu. U ranim jutarnjim satima najvjerojatnije su htjeli krenuti u ribolov, no ni jedan od njih nije se probudio. Tek navečer je netko od drugih ribiča pogledao u čamac i pronašao dva beživotna tijela. Ribičima, nažalost, nije bilo spasa, pa je pozvana policija. Pristigao je na poziv i mrtvozornik koji je samo mogao konstatirati smrt obaju muškaraca.

- Na rijeci Dunavu pronađen je manji čamac s kabinom u kojemu su bile dvije osobe u dobi od 65 i 51 godinu. Na tijelima pronađenih muškaraca nije bilo tragova nasilja te se pretpostavlja da je došlo do trovanja ugljikovim monoksidom - rekao je Zoran Kon, glasnogovornik Policijske uprave osječko-baranjske.

Policija je očevid obavila u utorak navečer, nedugo nakon što su ribiči pronađeni mrtvi. Njihova tijela su, prema nalogu zamjenika županijskog državnog odvjetnika iz Osijeka, prevezena u Klinički bolnički centar Osijek na obdukciju da bi se utvrdio točan uzrok smrti. Policija nije u svom redovnom priopćenju izvijestila o tome jer, osim što nema elemenata kaznenog djela, jučer se ujutro tek obavljala obdukcija kojom se uzrok smrti utvrđivao.

Pojedini mediji su nakon saznanja o tragediji izvijestili kako su dva ribiča poginula u eksploziji, no iz policije su to demantirali, kao i informaciju da su se čule detonacije koje su dolazile iz smjera čamca ribiča iz Privlake. Do sada se nikada na širem području Aljmaša nije dogodila ovakva tragedija, da se osobe uguše od posljedica udisanja ugljikova monoksida na čamcu.

Sandra Lacić
Najčitanije iz rubrike