Mozaik
NAGRADE AMBASADOR ZA ELEKTRONSKU SCENU

Za Osječane 17 nominacija najviše za TRAUM kolektiv
Objavljeno 27. veljače, 2020.
Tu su i EPIC, Pips, Out of Place, Minimalist, Fullstep Phil, Sub Effect i Legabyte live

Sretna sam što sam ove godine nominirana u čak šest kategorija, i to u svima koje su meni jako bitne. I ponosna sam na svoj team i na sve što smo ostvarili u posljednjih godinu dana. Ovo je bila velika godina za nas. Što se tiče budućih planova, očekuju me svirke u Španjolskoj, Francuskoj, ali i u Đakovu i Poreču. Ako se epidemija koronavirusa ne proširi, trebala bih u travnju prvi put ići u Koreju i Tajvan, a za ljeto su mi potvrđeni Seastar festival i Modem fest. Album mi je izišao u prosincu i odlično je odjeknuo, tako da do kraja godine planiram izdati remiksirano izdanje albuma, rekla nam je poznata osječka DJ Insolate, koja se našla među čak 17 Osječana nominiranih za nagradu Amabasador, koja se dodjeljuje za hrvatsku elektronsku glazbu, odnosno scenu.

DJ Insolate je, među ostalim, nominirana i za projekt TRAUM, u sklopu kojega se u Osijeku održavaju tulumi elektroničke glazbe od 2015. godine. Do sada se TRAUM održao 16 puta na različitim lokacijama u Osijeku (Barutana, streljana Pampas, Epic-alternativni klub, Bastion, Barutana, Hangar poslovno-zračna luka Čepin, Urban Fest Osijek Katakombe) i ugostila neke od najznačajnijih svjetskih imena elektroničke glazbe. Većina izvođača je prvi put nastupila u Hrvatskoj, pa je osječka publika imala privilegij prva čuti neke od najboljih svjetskih umjetnika. Svojim posjetiteljima pružaju jedinstveni audiovizualni doživljaj, do sada neviđen na našim prostorima. TRAUM i njihovi rezidenti nominirani su u 10 kategorija s 12 nominacija na četvrtoj dodjeli priznanja Ambasador. TRAUM je nominiran u dvije kategorije, za kolektiv i klupsku večer godine, Out of Place za hrvatsku etiketu godine, Sub Effect nominiran je za najboljeg mladog DJ-a godine, Volster za remiks godine i najboljeg techno DJ-a, osječki EPIC nominiran je za najbolji mali klub, Pips za najboljeg house DJ-a, Fullstep Phil i Minimalist za najbolje bass DJ-e, Insolate je nominirana za album godine, single godine, remiks godine, najbolji techno DJ-a, ambasador hrvatske u inozemstvu i DJ godine prema izboru struke. Uz to, Legabyte live dobio je nominaciju za najperspektivniji bend/autorski projekt elektroničke glazbe.

TRAUM je 2016. bio domaćin na warm up eventu Dimensions Festivala u Puli, a godinama su surađivali s Red Bull Music Academy radi širenja znanja o elektronskoj glazbi te su pozivali mlade ljude da se pridruže u jedinstvenoj avanturi i obrazovanju koje nudi ova glazbena akademija. Godine 2018., u suradnji s Red Bull Presents, organizirali su event na streljani Pampas, koji je ujedno bio promocija novonastale izdavačke kuće Secession iz Osijeka, čiji je vlasnik DJ/producent Marko Đaković, poznatiji pod umjetničkim imenom Volster, također član i osnivatelj njihove organizacije TRAUM. Inspiriran svojim rodnim gradom i njegovom arhitekturom svojoj izdavačkoj kući daje ime Secession, a izdanja izlaze primarno u obliku gramofonskih ploča. Marko je također dobitnik nagrade Ambasador 2016. za najbolje vinyl izdanje u Hrvatskoj.

Sunčica Barišić, DJ Insolate, prije poznata i pod imenom Miss Sunshine, prepoznatljivo je ime osječke scene koje nastupa po svjetski poznatim klubovima i festivalima, kao što su Berghain, Tresor, Tomorrowland te Exit festival. Dobitnica je nagrade za 2017. godinu Ambasador Hrvatske u inozemstvu te je bila jedno od zaštitnih lica Osijeka za natječaj ‘‘Osijek Europska prijestolnica kulture‘‘. Također je primila nagradu uime Hrvatske kao pobjednice DJ Awardsa u kategoriji Dance Nation of the Year 2014. godine na Ibizi. Suosnivači TRAUMA, uz nju i Volstera, njihov je mladi DJ rezident Sub Effect i kolek3k pod okriljem Koscak AUDIO-ja, koji je zadužen za audiovizualni ugođaj na njihovim večerima.

Svoj glas možete dati online na www.ambasador.hr/online-glasanje sve do subote, 29. veljače, u 23.59. Dodjeljivat će se nagrade za ostvarenja u 2019. u Hrvatskoj i okolici, a svečana manifestacija održava se 19. ožujka u riječkom Pogonu kulture kao dio manifestacije Mjesec glazbe u sklopu Rijeka EPK2020.

Tanja Kvorka
glasanje
TRAJE ONLINE DO SUBOTE, 29. VELJAČE
Sunčica Barišić

DJ Insolate

Sretna sam što sam ove godine nominirana u čak šest kategorija, i to u svima koje su meni jako bitne. I ponosna sam na svoj team i na sve što smo ostvarili u posljednjih godinu dana. Ovo je bila velika godina za nas.
Možda ste propustili...

KRATKI FILM REDATELJA NEBOJŠE SLIJEPČEVIĆA

Hrvatski film u selekciji Cannesa

NAJBOLJA ŠKOLA ANIMACIJE ANIMAFESTA 2024

Nagrada školi La Poudriere

JOŠ JEDNO VELIKO GLUMAČKO IME U EKRANIZACIJI SUPERPOPULARNE VIDEOIGRICE

Keanu Reeves posudit će glas Shadowu

Najčitanije iz rubrike