Sport
LOŠE VIJESTI

Seligmanu napuknula kost u prstu, slijede mu tri tjedna stanke
Objavljeno 26. veljače, 2020.
Kao što je najavio uoči povratka iz Australije, gdje je u finalu Svjetskog kupa u Melbourneu zaradio ozljedu prsta tijekom izvođenja vježbe na konju s hvataljkama, Robert Seligman po povratku u Osijek obavio je liječnički pregled.

Na žalost, premda se nadao kako se ne radi o težoj ozljedi, liječnički pregled ga je ipak razuvjerio. Članu GD-a Osijek Žito ipak je napuknula kost iznad zgloba u prstu. Slijedi mu stoga najmanje tri tjedna mirovanja i tek onda prvi treninzi. Seligman je stoga već otkazao nastupe na svjetskim kupovima u Bakuu od 12. do 15. ožujka i Dohi od 18. do 21. ožujka. Kako su to posljednja natjecanja koja se boduju za odlazak na Olimpijske igre u Tokiju, Seligmanov san o nastupu na najvećem sportskom natjecanju ugašen je u Melbourneu.

- A što je tu je, nema žaljenja. Nastavljam dalje - ostavio je tragove optimizma Seligman, koji sada nosi longetu na prstu.

- Čini se kako su dežurni liječnici na natjecanju u Melbourneu odradili odličan posao. Dobro su namjestili prst, kasnije sam ga dobro ledio pa me nije uopće jako boljelo, a liječnici u Osijeku jedva su uopće vidjeli napuknuće. U kakvom je stanju bio prst, najbolje govori da su mi nudili tablete protiv bolova jer u tim situacijama obično to jako boli. Međutim, mene uopće nije boljelo - pričao je Seligman koji će ipak u 2020. godini imati izazove.

Za tri tjedna, kada će se potpuno vrati treninzima, uslijedit će pripreme za Europsko prvenstvo koje će se potkraj svibnja održati također u Bakuu.

- Trenirat ću sve ono što ne ometa ruku i držati formu kako bih bio potpuno spreman do svibnja za Svjetski kup u Varni i ono najvažnije, Europsko prvenstvo u Bakuu. Dakako, u lipnju slijedi i Dobro World Cup.

Seligman ipak nije bio pretjerano razočaran ovakvim raspletom.

- Igre u Tokiju već sam jednom prebolio, točnije prebolijevao sam ih mjesec i pol dana nakon što mi se dogodio peh na Svjetskom prvenstvu u Stuttgartu. Ipak sam se tamo realno trebao kvalificirati na Olimpijske igre. Zatomio sam već to u sebi i kada mi je ostala zadnja kvalifikacijska šansa, preko posljednja četiri svjetska kupa, rekao sam si da ću dati sve od sebe pa gdje me to odvede. Bio je izazov, dao sam stvarno sve i, evo, dogodila mi se prva ovakva ozljeda u mojih 17 godina na seniorskoj sceni.

Umjesto Seligmana, u Baku i Dohu najvjerojatnije će putovati Jakov Vlahek. Već su prijavljeni i Filip Ude te drugi član GD-a Osijek Žito Aurel Benović, koji će na parteru u ožujku imati prve nastupe u 2020. godini. K.Lacković
Osječanin je već otkazao nastup u Bakuu i Dohi pa više nije u prilici izboriti nastup na Olimpijskim igrama
Možda ste propustili...

IZBORILI PLASMAN NA SVJETSKO PRVENSTVO U UZBEKISTANU

Kustić: Uspjeh koji potvrđuje snagu hrvatskog futsala

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

2

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

3

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže
zajedništvo i podršku