Osijek
PREDAVANJE U GČ-U GORNJI GRAD

O reciklažnom dvorištu
Objavljeno 26. veljače, 2020.
Grad Osijek provodi projekt "Izgradnja reciklažnog dvorišta Gornji grad", čiji je cilj omogućiti zbrinjavanje reciklabilnog komunalnog otpada nastalog u kućanstvu, osigurati sustavno gospodarenje posebnim kategorijama otpada na način propisan zakonom s najboljim ishodom za okoliš te smanjiti količinu otpada na odlagalištu komunalnog otpada Lončarica Velika.

Reciklažno dvorište Gornji grad izgrađeno je u Ulici svetog Leopolda Bogdana Mandića 18a, a otvoreno je građanima na besplatno korištenje od 18. listopada 2019. godine. Grad Osijek ovim putem poziva sve građane s područja Gradske četvrti Gornji grad te ostale zainteresirane građane, a koji žele znati više o radu reciklažnog dvorišta, odvajanju otpada, važnosti kružnog gospodarstva te ostalim pitanjima vezanim uz gospodarenje otpadom u gradu Osijeku da dođu u utorak, 3. ožujka 2020., u 17 sati, u dvoranu GČ Gornji grad, Trg Lava Mirskog 1, Osijek. Predavanje će trajati do 18 sati.

Organizacija radionice je sufinancirana u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Na radionici će se predstaviti projekt “Izgradnja reciklažnog dvorišta Gornji grad”, zatim “Kružno gospodarstvo - reciklažna dvorišta, a nazočni će moći i postavljati pitanja. Sudjelovanje na radionici je besplatno. E. Nenadić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike