Regija
OBILJEŽEN DAN OSNIVANJA HVIDR-E RH

28 godina rada najstarije braniteljske udruge u RH
Objavljeno 25. veljače, 2020.
ORAHOVICA

Udruga HVIDR-a Orahovica s nekoliko je sadržaja obilježila 28. Dan HVIDR-e. Dana 25. veljače 1992. godine utemeljena je HVIDR-a RH, najstarija braniteljska udruga u Hrvatskoj, koja, sa svojim podružnicama, nosi najveći broj braniteljskih obljetnica i događaja. Orahovačka udruga taj je dan obilježila s nekoliko sadržaja, prvi je bio polaganje cvijeća i paljenje svijeća za sve poginule hrvatske branitelje kod njihova spomen-obilježja u središtu Orahovice, čemu su, uz brojne predstavnike ostalih udruga iz Domovinskog rata, nazočili zamjenik župana VPŽ-a Darko Žužak te pročelnica JUO-a Grada Orahovice Marija Šafer:

- Ovaj dan za nas je iznimno važan jer toga dana krenuli smo čuvati istinu o Domovinskom ratu; 12. studenog iste godine osnovana je i naša udruga, na koju smo svi danas ponosni. Hvala svima koji su se odazvali i koji pomažu našem radu - rekao je predsjednik HVIDR-e Orahovica Stjepan Varaždinac.

U nastavku obilježavanja Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata Duga Međa orahovačkoj je HVIDR-i posredovanjem Udruge branitelja iz Zaboka donirala računalo za potrebe rada, a potom je HVIDR-a orahovačkoj srednjoj školi “Stjepan ivšić” donirala velike uokvirene umjetničke slike učenika s temom ratnog Vukovara te nekoliko knjiga s tematikom Domovinskog rata, među kojima i knjigu školskog profesora Dine Mataza. V.G.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike