Mozaik
U ZAGREBU PREDSTAVLJENA KUHARICA AUTORICE ALICE BALOSSI

Talijanska slastičarka koja obožava hrvatsku makovnjaču
Objavljeno 25. veljače, 2020.
U Zagrebu je predstavljena kuharica "Brze i jednostavne slastice", talijanske autorice Alice Balossi, koja je za sve one koji nemaju vremena ili dovoljno vještine, pripremila zbirku jednostavnih i brzih recepata za ukusne slastice. Prije pet godine radila je dosadan uredski posao koji ju nije ispunjavao, pa se prijavila u talijansku kulinarsku emisiju "Bake Off".


- Nakon sudjelovanja u emisiji novinari su me često intervjuirali i nekako je priča oko slastičarstva samo krenula. Nakon toga pokrenula sam svoju stranicu "I dolci di Alice", na kojoj redovito objavljujem recepte i sada mogu reći da zaista radim ono što volim. Nakon emisije i intervjua počela sam sve više pripremati slastice na talijanskoj televiziji, a nakon toliko godina rada i truda, pisanje knjige bilo je kruna tog trenutka - rekla je Balossi, koja osim što obožava podučavati umijeću slastičarstva, svakom slatkom receptu voli dati osobni zaokret.
- U slastičarstvu je teško osmisliti recept koji ne postoji na svijetu i koji je originalan, jer smo gotovo već sve kombinacije probali. Moja tajna je da sve recepte samo pojednostavim. Nakon što ih prilagodim na sebi prihvatljiv način oni tada zahtijevaju manje potrebnog pribora za pripremu, koraci su znatno jednostavniji, a i uštedjet ćete više vremena - dodala je Balossi, čija je kuharica idealna za one koji imaju veliku želju zadiviti prijatelje veličanstvenim desertom, ali nemaju ni vremena ni volje pripremiti ga. Strastvena ljubiteljica pin-up stila i 1950-ih godina, Balossi nije odoljela i nekim tradicionalnim hrvatskim receptima. Iako ih još nije sama pripremala, domaća makovnjača i bajadera okusi su koje Balossi svaki put nosi kao uspomenu iz Hrvatske. T.K.
Možda ste propustili...

LUKA VIDOVIĆ S PREDSTAVOM “U ČEMU JE TRIK?”

Stiže i u Donji Miholjac i Slatinu

LEGENDARNA GRUPA IZVEST ĆE APSOLUTNO SVE NAJVEĆE HITOVE S 11 STUDIJSKIH ALBUMA

Rock-divovi The Cult svirat će na opatijskoj Ljetnoj pozornici

Najčitanije iz rubrike