Mozaik
UOČI KONCERTA U LJUBLJANI

Opća opasnost opet
proglašena najboljom
Objavljeno 25. veljače, 2020.
Jedan od najboljih hrvatskih rock-sastava, Opća Opasnost, pamtit će 2019. godinu kao jednu od najuspješnijih u povijesti benda.

Iznimno diskografski i koncertno aktivna, protekla je godina donijela novo studijsko izdanje ‘‘Karta do prošlosti‘‘, koje se tjednima nalazilo u samom vrhu prodaje albuma, a brojnim koncertima bend nas je podsjetio zašto njihov uspjeh traje više od 25 godina. Veliko priznanje za sav uloženi trud stiglo je u obliku peterostruke nominacije za nagradu Porin, i to za Album godine, Najbolji album rock glazbe, Najbolju produkciju (producent Branimir Jovanovac Bani), Najbolju snimku (ton-majstor Branimir Jovanovac Bani), a s naslovnom pjesmom ‘‘Karta do prošlosti‘‘ i za Najbolju izvedbu grupe s vokalom.

Opća Opasnost izvrsnim je pjesmama, žestokim zvukom i šarmom prešla granice Hrvatske, što je prepoznao renomirani beogradski Radio 202, koji je popularne rockere proglasio najboljim sastavom 2019. godine. Opća Opasnost održat će 14. ožujka veliki koncert u ljubljanskoj Cvetličarni, a idealna je to prilika za sve obožavatelje da uživo čuju pjesme s posljednjeg albuma ‘‘Karta do prošlosti‘‘, ali i uspješnice poput ‘‘Jednom kad noć‘‘, ‘‘Treba mi nešto jače od sna‘‘, ‘‘Uzalud sunce sja‘‘ i mnoge druge koje su Općoj Opasnosti priskrbile status kultnog benda.

Pero Galić, Slaven Živanović Žiža, Vlado Soljačić Sojka, Josip Kamenski Kameni, Igor Kolić i Branimir Jovanovac Bani šestorka je koja već tradicionalno priređuje sjajne koncerte u Hrvatskoj i regiji, a na krilima brojnih nagrada i priznanja zasigurno će prirediti nezaboravnu večer svima prisutnima u veličanstvenom ambijentu Cvetličarne. T.K.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DOLAZE SVJETSKA I REGIONALNA BLUES IMENA

Headliner Thrill Blues Festivala je 19-godišnja senzacija iz Velike Britanije

2

LEGENDARNA GRUPA IZVEST ĆE APSOLUTNO SVE NAJVEĆE HITOVE S 11 STUDIJSKIH ALBUMA

Rock-divovi The Cult svirat će na opatijskoj Ljetnoj pozornici

3

DISKOGRAFSKA SPAJALICA: VLADIMIR KOČIŠ ZEC

Volim napraviti povremeno određene pomake, odmak od nekog svojeg standarda