Sport
OSVRT NA 23. KOLO HT PRVE HNL

Rijeci derbi protiv Osijeka, Hajduk pregazio Goricu
Objavljeno 24. veljače, 2020.
Najvažnija vijest 23. kola HT Prve HNL glasi: Probudili su se strijelci. Nakon, po efikasnosti, vrlo skromna prva tri proljetna kola, u četvrtom je postignuto 16 pogodaka, što je iznad dosadašnjeg sezonskog prosjeka. Zanimljivo je kako je na samo dva susreta u Splitu i na Maksimiru postignuto 11 od 16 pogodaka. Derbi je, pak, odigran na Rujevici između Rijeke i Osijeka. Skromna je to bila utakmica u kojoj je Riječanima za pobjedu bio dovoljan jedan, rani, pogodak. Osijek nakon toga jednostavno nije uspio pronaći načina kako ozbiljnije zaprijetiti čvrstom i organiziranom domaćinu. Susret je obilježila i kontroverzna situacija iz same završnice susreta kada sudac Duje Strukan nije dosudio kazneni udarac za Osijek, iako je igranje rukom Galovića u vlastitom kaznenom prostoru bilo evidentno. Kako bilo, Rijeka je zahvaljujući toj pobjedi opet postala prvi pratitelj drugoplasiranog Hajduka, a Osijeku, koji je ponovno četvrti, opasno za vratom puše Lokomotiva. Hajduk je drugu poziciju sačuvao na vrlo autoritativan način. Na Poljudu je baš stradala Gorica koja je dosad bila neugodan suparnik Splićanima. No ovaj put kući je ispraćena s čak šest pogodaka u mreži. Velikogoričani tako pomalo gube korak u europskoj utrci jer u četiri susreta ovog proljeća (istina, igrali su protiv četiri prvoplasirane momčadi) nisu zabili ni pogotka. Strijelci su bili dobre volje i u Maksimiru gdje je Dinamo svladalo Zaprešićane (3:2). Taj je susret bio tek zagrijavanje za "modre" pred kojima su dva prava ispita protiv Rijeke i Hajduka. Lokomotiva se opet prišuljala samom vrhu tablice. "Lokosi" su vrlo mirno prošli kroz Varaždin (2:0) i sad su na samo jedan bod od Osijeka i na četiri od trećeplasirane Rijeke. U derbiju donjeg doma Istra 1961 i Slaven Belupo podijelili su bodove (1:1), što je Puljanima samo donijelo dodatne brige u borbi za očuvanje prvoligaškog statusa.
Već smo rekli kako je ovo bilo najefikasnije proljetno kolo, a ukupno gledajući pripada među bolje učinke ove sezone. Slično se može zaključiti i za posjećenost na tribinama. Brojka od ukupno 18.688 gledatelja također pripada negdje u sredinu sezonskog prosjeka od 3737 gledatelja po susretu. Uobičajeno, kada Hajduk igra kod kuće, onda je taj susret i najposjećeniji u cijelom kolu. Ovaj put je na Poljudu bilo 8487 gledatelja.
Dalibor Keler
 
Rezultati by SofaScore
REZULTATI 23. KOLA
Varaždin - Lokomotiva 0:2, Hajduk - Gorica 6:0, Rijeka - Osijek 1:0, Dinamo - Inter Zaprešić 3:2, Istra 1961 - Slaven Belupo 1:1.
16
pogodaka postignuto je u 23. kolu
18.688
gledatelja gledalo je utakmice 23. kola HT Prve HNL
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike