Regija
OPĆINA PODGORAČ

Posao za 28 žena koje će brinuti za 125 starijih osoba
Objavljeno 24. veljače, 2020.
PODGORAČ - Prvi put Projekt "Zaželi" – program zapošljavanja žena, realizirat će se i u Općini Podgorač. Njime je najavljeno zapošljavanje još 28 osoba na području općine koje će brinuti za 125 starijih osoba, a raspisivanje natječaja slijedi uskoro. Ovaj projekt koji će trajati dvije godine vrijedan je 4,5 milijuna kuna i trenutačno je najveći projekt Europskog socijalnog fonda, u koji se u suradnji s Ministarstvom rada uključila i Općina. Uz njega u Općini Podgorač zaposleno je još osam žena, šest kroz sličan projekt LAG Karašice i dvije kroz Crveni križ. Zbroji li se to u Općini će u idućem razdoblju biti zaposleno ukupno 36 žena koje će brinuti o gotovo 160 starijih osoba.

- Najvažnije nam je osiguravanje brige za starije, no smatram da ćemo svi osjetiti utjecaj projekta, od boljeg položaja žena i njihovih obitelji, pa sve do razvoja općine - rekao je načelnik Općine Goran Đanić, izražavajući zadovoljstvo potpisanim ugovorom te je najavio da će Općina i dalje pratiti natječaje iz svih područja: kulture, sporta, infrastrukture...

Istaknuo je kako je upravo Općina Podgorač jedna od prve tri općine u Osječko-baranjskoj županiji prema povlačenju sredstava iz Europske unije. I.Ć.
Možda ste propustili...

DO VALENSA I IZ OSIJEKA I SL. BRODA

Vikend uz glazbu, craft pivo, stare vinile, stripove

ISPRED KKD-A "IVANA BRLIĆ-MAŽURANIĆ"

Na šetalištu motivi iz Ivanina “Srca od licitara”

DVOSTRUKI “FESTIVAL DEMOKRACIJE”

Na isti dan izbori za EU i mjesne odbore

Najčitanije iz rubrike