Mozaik
ZAVRŠENA TREĆA SEZONA “THE VOICE HRVATSKA”

Vinko Ćemeraš osvojio
titulu najljepšeg glasa
i ugovor s Universalom
Objavljeno 23. veljače, 2020.

U posljednjoj, 12. emisiji treće sezone popularnog glazbenog showa The Voice Hrvatska titulu najljepšeg glasa osvojio je Vinko Ćemeraš. Ovaj 25-godišnjak iz Čapljine, čiji je mentor u showu bio Davor Gobac, u posljednjoj se emisiji borio s još tri finalista, među kojima su bili Filip Rudan, Albina Grčić i Bernarda Bobovečki. Pobjedom u showu Vinko je osvojio ugovor s diskografskom kućom Universal Music Group, koju u Hrvatskoj predstavlja Universal Music Hrvatska. U finalu natjecanja Vinko je izveo tri pjesme; s "Pyro" skupine Kings of Leon publiku je podsjetio na svoju audiciju, zatim su njegov mentor Davor Gobac i on otpjevali duet "Pinokio", a na samom kraju izveo je pjesmu "Pelin i med" Dine Dvornika.

Emisiju su svojom izvedbom otvorili natjecatelji ove sezone. Izveli su "Let Me Entertain You" Robbieja Williamsa. Među njima poseban ulaz imali su i finalisti koji su na pozornicu večeras izlazili još tri puta – izveli su skladbu s kojom su prošli na audicijama, potom su pjevali duet sa svojim mentorom, a na kraju i po jednu skladbu koju dosad u showu nisu izvodili. Filip Rudan izveo je svoju pjesmu s audicije "Someone You Loved" Lewisa Capaldija, kad je zaradio okret Ivana, Vanne i Massima, a odlučio se za Tim Vanna. Albina Grčić izvela je svoju pjesmu s audicije "En Cambio No" Laure Pausini, kad su joj se okrenuli Vanna i Gobac. Započela je u Timu Vanna, u nokautima je izborila priliku za nastavak izvedbom u pripetavanju, a u dvobojima ju je u svoj tim preuzeo Massimo. Bernarda Bobovečki pjevala je "Hurt" Johnyja Casha, kojom je izborila u audicijama okret mentora Ivana i stigla do finala.

Publici i gledateljima natjecatelji su se potom predstavili izvodeći duete s mentorima pjevajući njihove pjesme. Filip i Vanna izveli su "Loš trenutak", Albina i Massimo "Suze nam stale na put", Bernarda i Ivan "Nama se nikud ne žuri", a Vinko i Gobac "Pinokio".

Uslijedile su izvedbe skladbi koje su finalisti večeras prvi put izvodili. Filip je izabrao "All I Ask" Adele. Za hrvatsku skladbu odlučila se u finalu Albina i za glasove publike borila se pjevajući "Korake ti znam" Maye Sar. Bernarda je izvela "Only Love Can Hurt Like This" Palome Faith, a njezin je mentor Ivan bio oduševljen jer se i opet nije predala.

Prije proglašenja pobjednika publika je uživala u grupnoj izvedbi svih mentora i njihovih timova. Cijeli je studio pjevao "Sve je lako kad si mlad" Prljavog kazališta. Nakon uzbudljivog proglašenja rezultata glasanja publike pobjednik Vinko Ćemeraš izveo je svoju pjesmu kojom je otvorio put prema pobjedi - "Pyro".

Podsjećamo, tijekom natjecanja ovaj student informacijskih znanosti istaknuo se i svojim afinitetom prema rock-glazbi, što je publika osobito zamijetila pri njegovoj izvedbi pjesme "Black" utjecajnog sastava Pearl Jam. The Voice Hrvatska nije Vinkovo prvo glazbeno iskustvo pred publikom; nastupao je na festivalima Exit i Star, a počeo je pjevati kao petnaestogodišnjak jer je prijatelju nedostajao vokal u bendu.

Treća sezona glazbenog showa The Voice Hrvatska s prikazivanjem je počela u prosincu prethodne godine te se sastojala od 12 emisija, koje su bile podijeljene u četiri faze: audicija, nokaut, dvoboji i emisije uživo. Za ulazak u jedan od četiri tima koje su mentorirali Vanna, Ivan Dečak, Massimo i Davor Gobac u fazi audicija borilo se 79 natjecatelja. Prva sezona showa bila je prikazana 2015. godine, kad je pobjedu odnijela Nina Kraljić, a u drugoj sezoni showa osvojila ju je Ruža Janjiš.

- Veselimo se svakoj suradnji i jedva čekamo da s pobjednikom zakoračimo u studio i zajednički kreiramo njegov novi singl - poručuju iz Universal Music Hrvatska.

Tanja Kvorka
S mentorom Gopcem Vinko je otpjevao “Pinokio”, a na kraju izveo je pjesmu “Pelin i med” Dine Dvornika
BROJ GLASOVA
Publika je odlučila o pobjedniku The Voicea Hrvatska. Na kraju je Vinko dobio 41,94 posto glasova, a na drugom je mjestu Filip s 23,72 posto glasova. Na trećemu je Albina s 19,51 posto osvojenih glasova, a na četvrtom mjestu odlukom publike je Bernarda s 14,83 posto glasova.
Najčitanije iz rubrike