Regija
23. VINKOVAČKI KARNEVAL

Profesor Baltazar putuje na karnevalski korzo u Opatiju
Objavljeno 24. veljače, 2020.
U pokladnoj povorci bilo je više od 700 malih sudionika u 17 natjecateljskih skupina

Sve fotografije s karnevala pogledajte OVDJE.

 

Profesor Baltazar sa svojom ekipom, vrtićarcima Dječjeg vrtića ‘‘Medenjak‘‘ iz Vinkovaca, putuju na dječji karnevalski korzo u Opatiju sljedeće godine. Odlučio je tako žiri ovogodišnjeg 23.Vinkovačkog karnevala. Lijepo vrijeme izmamilo je u nedjelju brojne Vinkovčane na veliku pokladnu povorku. Roditelji su odjenuli svoju djecu u šarene kostime, tako da je sve bilo u znaku karnevala i ludih dana.


U pokladnoj povorci bilo je više od 700 sudionika u 17 natjecateljskih skupina koje su se natjecali za odlazak u Opatiju. Osim Profesora Baltazara, bile su tu Snjeguljice, patuljci, Slavonska šuma, Evolucija Vinkovaca, Orašari i šećerne vile, Snjegović Olaf, Kiša i kišni oblaci, Berba grožđa, Hrvatska reprezentacija, Cvjetna livada, Vukojevački starci i babe, Kocke, Like2Learn Vinkovci... Žiri u sastavu Dubravko Mataković, Dinka Peti i Anita Miškić imao je uistinu težak zadatak, jer su svi sudionici povorke bili izuzetno kreativni.

Vinkovački karneval organizira istoimena udruga. Na početku karnevalske povorke sve je okupljene pozdravio vinkovački bivši gradonačelnik Ivan Bosančić, jer u vrijeme poklada Vinkovci imaju novu gradonačelnicu Ankicu koja je sa svojim suradnicima vodila program. Kako bi se lakše čekalo rezultate žirija, kao i proglašenje najboljih, djecu je zabavljao Orion Full band iz Vinkovaca. Karnevalska povorka organizirana je i u Otoku gdje su djeca bila odjevena u Zdravoljupce.


Mario Kokaj
Možda ste propustili...

IZNIMNO VELO ZANIMANJE

Poziv za potpore zasad zatvoren

GRADSKA LIMENA GLAZBA DONJI MIHOLJAC

Nove odore, note, nastupi, seminari

GRAĐA O USTANOVI U VUKOVARSKOM ARHIVU NA 46 JE DUŽNIH METARA

Izložba o Brodskoj imovnoj općini, znamenitoj zgradi iz 1873. u središtu Vinkovaca

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana