Crna kronika
U DVA POŽARA U ZAGREBU

Četiri se osobe nagutale dima
Objavljeno 23. veljače, 2020.
ZAGREB


Četiri osobe zatražile su liječničku pomoć nakon dva požara na zagrebačkom području. Kako stoji u priopćenju Policijske uprave zagrebačke, u požaru u restoranu "Lido", na Jarunu, koji je izbio u nedjelju u jutarnjim satima, dvije su osobe lakše ozlijeđene. Pripadnici zagrebačke Javne vatrogasne postrojbe, koji su u 8.33 sati dobili dojavu o požaru u restoranu Lido, na adresi Jarun bb, izlaskom na teren utvrdili su da je riječ o požaru dimnjaka koji je zahvatio oko 15 četvornih metara krovne konstrukcije. U požaru su dvije osobe lakše ozlijeđene i pružena im je hitna medicinska pomoć.


Uz 14 zagrebačkih vatrogasaca i četiri vozila, na terenu su bili i pripadnici zagrebačkog Nastavnog zavoda za hitnu medicinu, Elektre Zagreb, Gradske plinare, Policijske uprave zagrebačka i pripadnici Ureda za upravljanje u hitnim situacijama. Nakon očevida Policijske uprave zagrebačke znat će se uzrok požara, stoji u priopćenju.


Nekoliko sati kasnije, u neboderu u Vlaškoj ulici, u Zagrebu, izbio je požar koji su vatrogasci brzo lokalizirali, no dvije osobe nagutale su se dima, pa im je pružena hitna medicinska pomoć. Požar je izbio u stanu na 9. katu zgrade u Vlaškoj 106, kad se vatra s balkona proširila na unutrašnje prostorije. Na teren su izišla 33 vatrogasca s devet vozila te djelatnici zagrebačke policije i Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, kao i zagrebačkog Nastavnog zavoda za hitnu medicinu koji su zbrinuli dvije osobe, jer su se nagutale dima. Preventivno je tijekom vatrogasne intervencije bilo evakuirano oko 50 stanara. Tramvajski promet u zoni intervencije bio je zbog vatrogasnih vozila na cesti privremeno obustavljen.
Protupožarni inspektor dovršio je očevid požara koji je u petak u prijepodnevnim satima izbio u Selcima Đakovačkim. Vatra je izbila na drvarnici obiteljske kuće u Ulici Vladimira Nazora. Zbog proboja izolacije na električnom vodiču produžnog kabela došlo je do zapaljenja izolacije i krutog materijala (slama, daske, grede). Požar se proširio na krovište te na čitavu drvarnicu koja je u potpunosti izgorjela. Prilikom požara nitko nije ozlijeđen, a ugasili su ga vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Selci Đakovački. Vlasniku je nastala materijalna šteta od nekoliko desetaka tisuća kuna. Policija će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti izvješće. M.Bu./H
Nekoliko desetaka tisuća kuna iznosi šteta nastala zbog požara u drvarnici, u Selcima Đakovačkim
33

vatrogasca izišlo je na intervenciju zbog požara u Vlaškoj ulici u Zagrebu
Možda ste propustili...

PIJANI VOZAČI “AKTIVNI” ZA VIKEND

Visoke kazne ne sprječavaju ih da počnu voziti

JOŠ JEDNA ŽRTVA INTERNETSKIH PREVARANATA

"Dionice" ga koštale 10.000 eura

SEDAM PROMETNIH NESREĆA S OZLIJEĐENIMA

Policija poziva na oprez, i dva djeteta ozlijeđena u sudarima

Najčitanije iz rubrike