Sport
STRADAO MU JE PRST RUKE

Ozljeda Seligmana u finalu Svjetskog kupa u Melbourneu
Objavljeno 22. veljače, 2020.

MELBOURNE - Hrvatski gimnastičar Robert Seligman ozlijedio se u finalu konja s hvataljkama na Svjetskom kupu u Melbourneu.

Osječanin se već na startu vježbe ozlijedio, stradao mu je prst ruke zbog čega nije mogao završiti vježbu i sa 7,200 bodova zauzeo je 8. mjesto.

"Na žalost dogodila mi se po prvi put u karijeri ozljeda unutar vježbe. Moram reći da sam se vrlo dobro osjećao prilikom nastupa u finalu. U finalu sam htio nastupiti s pojačanom vježbom u odnosu na onu iz kvalifikacija. Dobro sam se zagrijao, kao prvi sam nastupio, krenuo sam vrlo dobro, sa dva „spindla“ i kada sam krenuo na jednu hvataljku, napravio sam gotovo do kraja element, ali skliznula mi je ruka. Prilikom pada, zapetljao mi se prst oko hvataljke i kada sam pao dolje, vidio sam da je totalno prst bio dislociran, „ispao“... Ne znamo još je li lom. Liječnici su namjestili prst u vrlo kratkom vremenu, bandažirali... U ponedjeljak ćemo doći u Hrvatsku i odmah ćemo napraviti snimku. Ovdje je doktor rekao da mu se čini da je prst dosta kompaktan bio poslije, iako je jako ružno izgledalo, ali to se događa u sportu. Na moju sreću, nije mi se dogodilo ranije nego sada na početku jedne sezone sa skoro 34 godine. Siguran sam da ću se vrlo brzo regabilitirati. I s puno težim ozljedama sam trenirao tako da se nadam da ću za 2,5 tjedna ipak nastupiti na Svjetskom kupu u Bakuu pa odmah zatim i u Dohi. Ali, najvažnije je da ovo što prije zaliječimo zato što je Europsko prvenstvo krajem svibnja", kazao je Robert Seligman.

Zlato na konju s hvataljkama u Melbourneu je osvojio Amerikanac Stephen Nedoroscik sa 15,400 bodova, srebrni je Iranac Saeedreza Keikha (15,033), a brončani Japanac Kohei Kameyama (14,833).

(Hina)

Možda ste propustili...

KREĆE POLUFINALNA SERIJA DOIGRAVANJA ODBOJKAŠA ZA PRVAKA HRVATSKE

Mursaši kod Ribola Kaštela priželjkuju reprizu Kup izdanja

OSASUNA ŠPANJOLSKI KLUB

Budimir će biti spreman za EP

Najčitanije iz rubrike