Sport
ODBOJKAŠKA SUPERLIGA

“Mursaši” čekaju “fenjeraša”, dvojac u Istri i na Kvarneru
Objavljeno 22. veljače, 2020.

Nakon što su preko tjedna imali obveze u četvrtfinalu Kupa Hrvatske, osječki odbojkaški superligaši vraćaju se prvenstvenim obvezama. Na papiru teška ne bi smjela biti za Mursu-Osijek, koja u sklopu pretposljednjeg, 17. kola osnovnog dijela danas (subota) u Gradskom vrtu od 17 sati dočekuje "fenjeraša" iz Istre.

Rovinj je najslabija momčad u eliti, tu spora nema, dok s druge strane odbojkaši s Drave dijele sam vrh, na kojem su bodovno poravnati s Rijekom. Osim toga, "mursaši" su u pobjedničkom zanosu, koji traje već pet utakmica. Četiri uzastopne pobjede, Prlić, Stanković i društvo ostvarili su u borbi za bodove, a prije tri dana su bili i uspješni u sklopu četvrftinalnog ogleda Kupa. Na gostovanju kod Centrometala, koji ih je pak posljednji svladao u Superligi još tamo 12. siječnja, slavili su glatko u tri seta, što je samo pokazatelj da momčad Marija Tepperta drži visoku razinu forme.

- Dvije prvenstvene utakmice s Centrometalom ove sezone otišle su u pet setova. Stoga smo u Kupu očekivali nešto slično, ali nije se dogodilo. To je prije svega naša zasluga, jer dečki su odradili utakmicu bez prevelikih oscilacija. Dva seta dobili smo uvjerljivo, u trećem je domaćin bio ravnopravan, ali nije nas zaustavio na putu do polufinala. Napravili smo odličan posao u veljači. Prošli smo među četiri u Kupu, a osigurali smo i mjesto koje u drugom ligaškom dijelu donosi šest utakmica u elitnom društvu, s dvije Mladosti i Rijekom. Očekujem stoga da i protiv Rovinja budemo kvalitetni, maksimalno koncentrirani i da nastavimo pobjedničku seriju - naglašava Teppert.

Nakon Osječana Centrometal u subotu dočekuje brodsku Marsoniju, a preostali dvoboji 17. kola su: Sisak - Kitro Varaždin, Rijeka - Zadar i Split - Medicinar Trnje (Zagreb).

Odbojkašice već odrađuju 3. kolo po skupinama. U Prvoj, Enna Vukovar u nedjelju (17.30) gostuje kod Rijeke CO, koja još jedina ima prazan konto. Vukovarke su prije tjedan dana osvojile prvi bod kod kuće protiv Marina Kaštela, koja u drugoj utakmici ove runde dočekuje zagrebačku Mladost, dok je Kaštela slobodna.

Dvije utamice na programu su i u 2. skupini, a ona zanimljivija se igra u Poreču, gdje u subotu (18) stiže lider. Osijek je ove sezone već slavio u tri seta u SRC-u Veli Jože, ako to ponovi, učvrstit će "jedinicu" i povećati prednost nad Brdima (trenutno četiri boda), koje su slobodne u ovom kolu.

- Ovo nam je dobra prigoda da se odlijepimo na vrhu. Vjerujem da na igračicama poraz u Kupu od Rijeke nije ostavio traga, kao ni oproštaj od kapetanice Krivić, bez koje nastavljamo dalje u sezonu. Dobili smo Poreč dvaput, ali ne zavaravamo se da nas opet čeka lagan posao. Ovo nam je i treća utakmica u šest dana, ali s tri boda kupili bismo potreban mir za dalje, naglašava trener Osijeka Miroslav Đekić. U derbiju začelja sastaju se još Split - Olimpik (Zagreb).

Nino Benčina
Mario Teppert,

trener osječkih odbojkaša

Prošli smo među četiri u Kupu, a osigurali smo i mjesto koje u drugom ligaškom dijelu donosi šest utakmica u elitnom društvu. Očekujem da protiv Rovinja nastavimo pobjedničku seriju.
PROTIV SPLITA
Nisu odigrani svi dvoboji četvrtfinala Kupa Hrvatske, ali znaju se potencijalni suparnici u sljedećoj rundi. Nakon drugog ždrijeba (prvi je poništen zbog nepoštivanja procedure, na što je ukazao Duško Živković) odlučeno je da u polufinalu 18. ožujka Mursa-Osijek dočekuje Split. Dugi par su pobjednici iz dvoboja Sisak - Mladost Ribola Kaštela/Medicinar Trnje - Mladost (Zagreb). Odbojkašice Enna Vukovara trebaju odraditi dvoboj protiv Mladost (26.2.), a pobjednik u polufinalu gostuje kod Marina Kaštela.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike