Učionica
VIII. ZNANSTVENO-STRUČNI SKUP NA FFOS-U

„Osnaživanje potencijala za preventivne aktivnosti u zajednici“
Objavljeno 23. veljače, 2020.

Na Filozofskom fakultetu u Osijeku od 13. do 15. veljače 2020. održao se VIII. znanstveno-stručni skup „Osnaživanje potencijala za preventivne aktivnosti u zajednici“. Taj multidisciplinaran skup već tradicionalno organiziraju Odsjek za psihologiju Filozofskoga fakulteta Osijek i Društvo psihologa Osijek, a ovaj put u suorganizaciji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo, Agencijom za odgoj i obrazovanje i Hrvatskim psihološkim društvom.

Na skupu govore renomirani stručnjaci psiholozi – znanstvenici te praktičari poput profesora Philipa Corra, profesora psihologije i bihevioralne ekonomije s City University of London koji održava predavanje A Neuroscience of Approach, Avoidance and Conflict Personality Traits. Nadalje, doc. dr. sc. Asmira Gračanina s Odsjeka za psihologiju Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Rijeci održava pozvano predavanje naslovljeno Emocionalne suze: koristan signal i potencijalan lijek za raspoloženje. Predavanje iz područja socijalne psihologije pod nazivom Koristi i rizici od upotrebe društvenih mreža: hod po tankoj žici između socijalne prihvaćenosti i problematične upotrebe održava doc. dr. sc. Bojana Bodroža s Odsjeka za psihologiju Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Novom Sadu.

Skup je obogaćen i radionicama poput metodološke radionice dr. sc. Dine Krupića naslovljene Analiza za longitudinalne nacrte istraživanja.

Na svečanom zatvaranju Skupa dodjeljene se nagrade u sljedećim kategorijama: 1. Najuspješniji prikaz prakse, 2. Najuspješniji istraživački rad, 3. Najuspješniji studentski rad te 4. Najuspješniji poster-prikaz.

Ovogodišnji skup ponovno je okupio stručnjake različitih profila i široku paletu različitih tema o osnaživanju potencijala za različite preventivne aktivnosti u zajednici i ujedno pruža priliku povezivanju stručnjaka uključenih u brojne preventivne aktivnosti za dobrobit pojedinaca i zajednice.
Gordana LESINGER
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike