Regija
BOGATA PONUDA BROJNIH IZLAGAČA SVE DO NEDJELJE

Otvoren Sajam zlatne niti
Objavljeno 21. veljače, 2020.
Sajam je vrlo posjećen, stigli su i gosti iz Češke, Poljske, BiH, Slovačke...
ŽUPANJA - Na Trgu kralja Tomislava u Županji jučer je uz bogatu gastronomsku ponudu i zvuke tamburice otvoren četverodnevni, vrlo posjećen Sajam zlatne niti, koji u okviru 53. Šokačkog sijela organizira Turistička zajednica Županje.
Jubilarni, X. Sajam trajat će do nedjelje i okupiti 90-ak izlagača iz Hrvatske i inozemstva. Brojne sudionike i posjetitelje pozdravio je direktor TZ-a Županje Mirko Bačić. Poručio je da je cilj Sajma široj zajednici približiti raznolikost proizvoda hrvatskih proizvođača i potaknuti građane da se i sami aktivnije uključe u očuvanje vrijednosti vlastite proizvodnje, naročito tradicijskih suvenira i rukotvorina, te pripremu starinskih jela. Predstavljeni su proizvodi raznih udruga, OPG-ova, domaćih radinosti, obrta i zadruga. A ove godine građani mogu uživati i u bogatoj ponudi izlagača iz drugih zemalja.


- Ovo je jedna jako dobra priča, ne samo kada pogledamo sve ovo bogatstvo i ljepotu koju su na štandovima posložili brojni izlagači, ovo je jedno lijepo druženje, poticajna i pozitivna energija, gdje se sklapaju nova prijateljstva i gdje se povezujemo gospodarski, ekonomski i turistički, za buduće Sajmove i buduće prezentacije - ustvrdio je.


Nazočnima se obratila i predsjednica Izvršnog odbora Šokačkog sijela Terezija Nemetz. Oduševljenje viđenim nisu skrivali ni gosti koji su pohvalili gostoljubivost domaćina. Županjcima su na pozivu i dobrodošlici zahvalili Stanislaw Gawlik iz prijateljskog grada Wilamowice u Poljskoj te Martin Štefek iz Općine Dolni Benešov u Češkoj Republici, Juraj Ondračka iz Općine Horna Suča u Slovačkoj Republici i Borjancho Micevski iz Općine Kriva Palanka u Republici Sjevernoj Makedoniji, s kojima će Grad Županja danas potpisati Povelje prijateljstva. Svi su oni izrazili zadovoljstvo boravkom u Županji i uvjerenost da će međusobno odlično surađivati na svim poljima te maksimalno poticati gospodarski dio suradnje i provedbu zajedničkih projekata na dobrobit lokalnih zajednica. Pozvali su Županjce u uzvratni posjet kako bi se što bolje upoznali i povezali. Sajam je otvorio gradonačelnik Davor Miličević, koji je izrazio zadovoljstvo velikim odzivom, čime su Šokačko sijelo i Sajam zlatne niti iznova potvrdili svoju prepoznatljivost i značenje.


- Želim svima da se ovih dana ugodno osjećaju u Županji, a izlagačima i puno uspjeha u prodaji. Ovo je dobra prilika da naši obrtnici i OPG-ovi predstave svoje proizvode. Hvala svima na dolasku, a mi ćemo se truditi biti dobri domaćini - poručio je.


Među brojnim izlagačima na samu je i JUG obrt za izradu proizvoda od drva iz mjesta Nize kod Našica.


- Godinama dolazimo u Županju i jako smo zadovoljni. Ovo je specifičan kraj, jako su nam tražene starine, posebice unikatne košare - ističu. Zadovoljan je i vlasnik obrta D&D iz Đakova, koji proizvodi pletene šokačke jakne.
- Kupaca ima, tradicijska odjeća vrlo je tražena i rado dolazimo u Županju, posla ima - kaže Vlatko Maceković.


Marija Lešić Omerović
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike