Osijek
PROLAZ CARLA BENDE SVAKODNEVNO JE OKUPIRAN NEPROPISNO PARKIRANIM AUTOMOBILIMA

Parkiraju aute na zelenu površinu, pokraj pješačkog prijelaza i hidranta...
Objavljeno 21. veljače, 2020.

Prolaz Carla Bende, kratka i uska uličica između Ulice Hrvatske Republike i Trga Lava Mirskog, u posljednje je vrijeme okupirana automobilima nesavjesnih vozača koji ignoriraju prometne propise.

Unatoč velikom parkiralištu iza Supera, koje se nalazi samo 50-ak metara dalje, a koje je gotovo uvijek poluprazno, pojedinci svoj automobil parkiraju u spomenutom prolazu, ne mareći što time ometaju normalno odvijanje pješačkog i automobilskog prometa. Oni "snalažljiviji" svoje limene ljubimce parkiraju ispred obližnjih garaža, što je također podložno sankcijama ako nemaju dozvolu vlasnika garaže, a ima i onih koji svoje vozilo parkiraju na zelenu površinu između garaža i staze za pješake i na nogostupu otežavajući tako prolazak i pješacima i automobilima, zbog čega nerijetko viđamo majke s kolicima s djecom koje su prisiljene zaobilaziti automobile silaskom na kolnik. Iako s vremena na vrijeme komunalni redari stave kaznu za parkiranje na zelenoj površini, takva se praksa neprekidno ponavlja. Vrhunac bahatosti je navika jednog vozača koji već danima svoj automobil parkira tik uz pješački prijelaz i hidrant. Taj prekršaj, međutim, nije u domeni komunalne službe, nego prometne policije, no njihova pojava na ovoj adresi očito izostaje. Poslali smo Policijskoj upravi OBŽ upit jesu li upoznati sa svakodnevnim prekršajima vozača u Prolazu Carla Bende, no odgovor je do zaključenja broja izostao.

Da je prometna kultura u Osijeku na vrlo niskim granama potvrđuje i nedavni slučaj kada se tijekom održavanja jedne vrlo posjećene manifestacije u Tvrđi dio vozača odlučio parkirati na travnjaku Perivoja kralja Tomislava! Da na takve navike osječkih vozača ne mogu utjecati ni sankcije, potvrđuje informacija da je tijekom prošle godine Odsjek komunalnog redarstva Grada Osijeka ispisao više od 1200 kazni za parkiranje na zelenoj površini!

Ivan Alilović
POSVUDA UZURPIRAJU ZELENE POVRŠINE
Parkiranje na zelenoj površini u Prolazu Carla Bende nije izdvojen slučaj. Takvih je prekršaja samo tijekom prošle godine bilo 1200, a sigurno bi ih bilo i više da komunalna služba raspolaže većim brojem redara. Ti su prekršaji puno češći tijekom kakvih manifestacija u gradu.

- Bilježili smo ih u vrijeme Adventa u Osijeku, bude ih i tijekom Sajma antikviteta, odnosno na mjestima gdje se organiziraju događaji s više posjetitelja - kazao je nedavno za naš list Ivica Šiškić, voditelj Odsjeka komunalnog redarstva Grada Osijeka.
Najčitanije iz rubrike