Kultura
GISKO: HRVATSKI NAŠ SVAGDAŠNJI

Susret s jezikoslovkom Dubravkom Smajić
Objavljeno 21. veljače, 2020.
GISKO i Društvo pjesnika "Antun Ivanošić" u povodu Dana materinskog jezika, a u sklopu 9. festivala jezika, 21. veljače, organizriaju susret s jezikoslovkom doc. dr. sc. Dubravkom Smajić u American Corneru s početkom u 18 sati.


Čuvamo li hrvatski jezik, pišemo li i govorimo hrvatski? Imamo li pravopis u svojoj kućnoj knjižnici i kojim nam se pravopisom valja služiti? O izazovima i aktualnostima u hrvatskom jeziku bit će riječi tijekom susreta Hrvatski naš svagdašnji s doc. dr. sc. Dubravkom Smajić, s kojom će razgovarati novinarka Nevenka Špoljarić, prof.


Dan materinskoga jezika prigoda je za opetovanje tvrdnje o pravu na posebnost vlastitoga jezika, neotuđivog dijela našeg identiteta hrvatskom književnom standardu.
Dubravka Smajić docentica je filoloških znanosti na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku i predsjednica Katedre za jezik. Supokretačica je međunarodnoga znanstvenog skupa Dijete i jezik. U Odjelu za hrvatski jezik osječkoga Ogranka Matice hrvatske niz je godina redovito sudjelovala u informativnoj akciji Jezični telefon. Sa suradnicama u Osijeku ustrojila je središte Europskoga konzorcija za certifikat o postignućima u suvremenim jezicima (ECL) za Republiku Hrvatsku, koje sastavlja autorizirane testove iz hrvatskoga jezika za provjeru poznavanja toga jezika u državama Europske unije i ocjenjuje ih te provodi ispite ECL-a iz hrvatskoga kao inoga jezika. N.Vek.
Možda ste propustili...

KNJIŽEVNE TRIBINE S MATICOM HRVATSKOM

Knjigom u pleksus na jubilarnom, 20. OLJK-u

IZLOŽBA NAGRAĐENIH S 3. MEĐUNARODNOG STUDENTSKOG BIJENALA

Kako prepoznati ljepotu u svijetu prepunom vizualnih fascinacija

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

AMBIJENTALNA PREMIJERA NA OLJK-U

Ferenčina je sanjao "Višnjik" u Slavoniji

2

PRVA DRAMSKA PREMIJERA 20. OLJK-A

Antonia i Gordan mladenačku energiju nisu štedjeli na sceni

3

DRUGO PREDSTAVLJANJE KNJIGE O KOSOVSKIM HRVATIMA

Baština Hrvata koji su morali napustiti svoja vjekovna prebivališta