Crna kronika
U SREDIŠTU RETFALE

Udario u ogradu i pobjegao, otpala mu je registracija
Objavljeno 20. veljače, 2020.
Srećom, u trenutku naleta vozila na metalnu ogradu nije bilo pješaka, pa ozlijeđenih nema
OSIJEK

Još jedan bijeg s mjesta nesreće dogodio se u utorak oko 21.40 u Osijeku. Nesreća okončana samo materijalnom štetom dogodila se na križanju ulica Petefi Šandora i Josipa Jurja Strossmayera.

- Nepoznati vozač upravljao je automobilom kolnikom Ulice Ljudevita Posavskog od juga prema sjeveru. Prolaskom kroz križanje sa Strossmayerovom i ulaskom u Ulicu Petefi Šandora vozač je zbog prebrze vožnje izgubio nadzor nad upravljačem, pa je vozilom sletio uz rub ceste udarivši u metalnu zaštitnu ogradu. Nakon nesreće vozač je otišao i policija traga za njim - doznajemo iz PU osječko-baranjske. Kako neslužbeno doznajemo od očevidaca, vozaču je navodno na mjestu nesreće otpala registracijska pločica, što će policiji zasigurno olakšati potragu za njim. Srećom, ovaj put nitko nije stradao. Naime, na mjestu gdje se nesreća dogodila inače se kreće puno građana.

Odbjeglog vozača očekuje kazna. Naime, prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, vozač je u slučaju prometne nesreće samo s materijalnom štetom, kad na mjestu nesreće nema vlasnika vozila ili vlasnika druge oštećene stvari, dužan ostaviti podatke o sebi i vozilu kojim je nesreću izazvao. Za bijeg nakon ovakve nesreće predviđena je kazna u iznosu od tri do sedam tisuća kuna. Uz to, vozač koji bude proglašen krivim za taj prekršaj ostat će bez vozačke dozvole u trajanju od najmanje šest mjeseci, a po pravomoćnosti presude u evidenciju mu se upisuju tri negativna prekršajna boda.

Bjegovi s mjesta nesreće postali su osječka svakodnevica, a najgora takva nesreća zbila se u prosincu prošle godine kada je 22-godišnji Branislav Smiljanić terencem udario osječkog glumca Aleksanda Bogdanovića i pobjegao. Ne samo da je mladi vozač pobjegao, nego nije ni pozvao pomoć za unesrećenog Osječanina, koji je nekoliko dana nakon nesreće zbog zadobivenih teških ozljeda preminuo u Kliničkom bolničkom centru Osijek.

Bježanje nakon prometnih nesreća problem je u cijeloj Hrvatskoj. U siječnju je u Zagrebu vozač automobilom udario pješaka i pobjegao. Početkom siječnja trogirska je policija podignula kaznenu prijavu protiv 69-godišnjeg vozača koji je 22. prosinca autom na pješačkom prijelazu u Trogiru udario pješakinju i pobjegao. Pješakinja je zbog teških ozljeda završila u bolnici. Krajem siječnja u Bjelovaru je vozač na pješačkom prijelazu ispred osnovne škole automobilom prošao kroz crveno svjetlo, udario tri djevojčice i pobjegao. Vrlo brzo je pronađen i uhićen.

Sandra Lacić
sankcije
ČEKA GA

ZABRANA

VOŽNJE
AKCIJA PROMETNE POLICIJE U UTORAK
PU osječko-baranjska u utorak je pojačano kontrolirala vozače usmjeravajući se na nekorištenje sigurnosnog pojasa i nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom. Ukupno je u policijskoj bilježnici evidentirano 70 prekršaja od kojih 40 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 13 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanje vozilom. Četiri vozača skutera nisu nosila zaštitne kacige, tri prekršaja izrečena su zbog prebrze vožnje, a tri su vozača vozila neregistrirana vozila. Jedan je vozač imao višak alkohola u krvi, jedan nije upalio svjetla. Evidentirano je i jedno oduzimanje prednosti prolaska pješaku, upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje i upravljanje pod zabranom.
Možda ste propustili...

OČEVID UTVRDIO UZROK SMRTNOG STRADAVANJA

76-godišnji vozač nije stao na znak STOP

NEPRAVOMOĆNE PRESUDE U DVA SLUČAJA U SLAVONIJI

Zbog galame u zatvor, zbog prijetnji smrću uvjetna kazna

Najčitanije iz rubrike