Sport
BSK BIJELO BRDO

Steinbrückner debitira protiv svojih Osječana
Objavljeno 20. veljače, 2020.

Subotnjim porazom (1:2) u Tordincima od Cibalije, nogometaši bjelobrdskog BSK-a praktički su zaključili pripremno razdoblje za nastavak drugoligaških borbi. Pripreme su završene porazom, ali u Bijelom Brdu ne nedostaje optimizma. U proljetnom dijelu, koje kreće ovaj tjedan, glavni cilj je osigurati ostanak u Drugoj HNL, a u BSK-u vjeruju da to sposobni učiniti.

Ovaj je tjedan rekuperirajući, ali i djelomice dvojben za stručni stožer kojemu predstoji konačna odluka koga uvodno gurnuti u vatru na proljetnom otvaranju kada će u nedjelju u posjet doći susjed iz Osijeka koji je jesenas "žuto-plavima" nanio katastrofu (6:0). Iz smjera Gradskog vrta u međuvremenu je ove zime stigao trener Tomislav Steinbrückner kojemu je povjerena misija ostanka BSK-a u konkurenciji, za što se krenulo i u osnaživanje igračkog kadra. Vjeruje se da je šestorka ovozimskih prinova s predznakom pojačanja od kojih se na startu neće moći računati na Novosađanina Danila Kovačevića budući da se ozljedio protekloga tjedna i predstoji mu kratka pauza. Hendikep, posebice u napadačkom dijelu, u kojem bi pravi egzekutor itekako dobrodošao nakon što je sredina i zadnja linija odgovarajuće popunjena dolascima Dine Gavrića (Thor Akureyri, Island), Ivana Aleksića (GOŠK Dubrovnik), Petra Raguža (Čelik, Zenica), Igora Blagojevića (posudba iz Gorice), i Luke Mijokovića (Novigrad). Tako su i kvantitativno kompenzirani odlasci Jelića, Ptičeka, Košanina i Blatančića. Prijelazni rok, međutim, nije završen, jer je na putu napadač iz Nigerije čiji se dolazak svakodnevno očekuje, ali neovisno o tome neće kandidirati za momčad u nedjeljnom susretu 17. kola Druge HNL.

- Spremni smo i igrački kvalitetniji nego u prvom dijelu sezone, ali istodobno moramo se nositi s pritiskom osvajanja bodova koji nam trebaju za ostanak u drugoligaškom društvu. Optimizam za ispunjenje te zadaće postoji, a na kraju sezone znat ćemo jesmo li ili nismo uspjeli. Trenutačno smo 14. na tablici, ali možemo i moramo koju poziciju više. Stoga je start protiv Osijeka II iznimno važan, ponajprije u stjecanju samopouzdanja bez kojeg sigurno neće biti konačnog uspjeha - kaže trener BSK-a Tomislav Steinbrückner, koji proljeće s novom momčadi otvara protiv kluba u kojem je poniknuo te stekao igračko, pa potom i trenersko ime, i prije dva mjeseca ga napustio.

- Poklopilo se da prvi prvenstveni ispit imam protiv kluba u kojem sam proveo niz godina, a sada sam odlučio krenuti samostalnim putem. Vjerujem u sebe i momčad koja mi je povjerena, kao i u zadatak zadržavanja u Drugoj ligi. Da ne vjerujem, ne bih se prihvaćao ovog neizvjesnog posla - najavio je Steinbrückner.

Dražen Lekšan
Možda ste propustili...

MURSA-OSIJEK UZVRATILA KAŠTELANIMA I PORAVNALA SERIJU

Odluka u finalisti doigravanja za prvaka pada u nedjelju

SUSRET OSMINE FINALA KUPA ŽNS-A OSJEČKO-BARANJSKOG

Donjomiholjčani zaustavili NAŠK

Najčitanije iz rubrike