Sport
CIBALIA

Bivši se vratili pomoći, ali novca i dalje nema
Objavljeno 20. veljače, 2020.

Nogometaši Cibalije drugi dio prvenstva Druge HNL otvaraju u petak, kada će na gostovanje u Sesvete kod Dubrave Tim kabela. To je utakmica u kojoj Vinkovčani moraju nešto uzeti, jer će se još više ukopati na samom začelju.

Iza "cibalijaša" turbulentna je godina, a ni početak ove nije obećavajući. Novca kronično nema, račun kluba je malo-malo blokiran, tražio se strateški partner, odnosno novi vlasnik ili suvlasnik kluba, ali svi planovi su propali i osiromašenom stogodišnjaku s Bosuta ostalo je da moli za pomoć. A pružili su mu je njegovi bivši igrači.

I zato Cibalia u proljetni dio sezone ulazi ojačana u odnosu na jesen u kojoj su zabilježili samo dvije pobjede, pet neodlučenih rezultata i devet poraza, što ih je svrstalo na posljednje mjesto ljestvice drugoligaša s 11 osvojenih bodova. Tijekom stanke došlo je do promjena na trenerskoj klupi, ali i u igračkom kadru. Petar Tomić imenovan je prvim trenerom, nakon što je Davor Mladina odustao od daljnjeg vođenja momčadi, jer nisu ispunjeni uvjeti koje je dogovorio s vodstvom kluba. Tomić je brzo shvatio da ni on ne može računati na kupnju, pa je skupio staru klapu koja će pokušati osigurati Cibaliji ostanak među drugoligašima. Pomoći su došli igrači koji su za Cibaliju ne tako davno igrali u Prvoj HNL. Prvi je u svlačionicu stigao Ivan Zgrablić, koji je svojevremeno bio stup obrane Cibalije. Za njim su kasnije dolazili Filip Žderić, Ivan Baraban, Tomislav Čuljak, a posljednji je pristupio još jedan bivši igrač Renato Kelić. U redove Cibalije ove zime pristupili su i Ivan Tirić, Borna Žitnjak te Antun Svetić. Svi oni su dovoljni kako bi nadomjestili odlaske Hrvoja Džijana, Dinka Matoševića, Luke Pavlake, Marija Kiša, Andrea Kerića, Maria Tadića, Ivana Marijanovića, Brune Lešića, Blaža Tustonjića i Matea Bukvića.

Starosjedioci, povratnici i došljaci, na čelu s Tomićem, ovoga proljeća imaju samo jedan cilj - osigurati ostanak u Drugoj ligi. Neće biti lako pobjeći s dna, ali Vinkovčani vjeruju kako imaju kvalitetu postati hit-momčad drugog dijela prvenstva. Cibalia je u zaostatku za predzadnji Solinom tri boda, za 14. BSK-om pet bodova te za 13. Dubravom TK šest bodova. Sve se to može stići, bodovi i plasman na tablici su važni, ali još je važnije da vodstvo Cibalije uz pomoć Grad Vinkovaca napokon financijski stabilizira klub dok se ne pronađe strateški partner. Dva pokušaja traženja partnera nisu uspjela, pa je Cibalia i dalje na milost i nemilost onih koji imaju novca i spremni su pomoći. Bivši igrači Cibalije pokazali su odanost i prihvatili poziv u pomoć, ako se na njih ugledaju i vlasnici kluba (Grad) moglo bi se iz svega izroditi nešto pozitivno.

Antun Grgić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike