Osijek
RADOVI U GRADSKOJ ČETVRTI DONJI GRAD

Uskoro ugibalište školskog autobusa
Objavljeno 20. veljače, 2020.
Na oduševljenje roditelja i nastavnika djece koja pohađaju Osnovnu školu Ljudevita Gaja, napokon se ovoga proljeća očekuje gradnja ugibališta za školski autobus u Krstovoj ulici. A u iščekivanju realizacije ovoga projekta, početkom tjedna na lokaciji budućeg stajališta postavljene su prepreke koje bi trebale spriječiti daljnju devastaciju tamošnje zelene površine.

Konstrukcija autobusnog ugibališta obuhvaća prenamjenu zelene površine koja se proteže duž dvorišta obližnjeg vrtića “Jaglenac” te koja se svake jeseni i zime pretvara u kaljužu jer je na njoj prisiljen parkirati školski autobus koji djecu dovozi iz udaljenih ulica četvrti. Na problem nepostojanja ugibališta roditelji i djelatnici OŠ Ljudevita Gaja upozoravaju već godinama, a rješavanja problema uhvatila se Gradska četvrt Donji grad tek u 2019. godini.

“Važno nam je da se riješi problem stajališta, zato smo njegovu gradnju i nominirali kao prioritetni projekt u 2019. godini. Izdvojili smo približno 16 tisuća kuna za idejno rješenje, a iz proračuna četvrti u 2020. godini osigurat ćemo gradnju stajališta. Roditelji mogu očekivati radove na proljeće! Za sada su postavljenje metalne barijere da se ovo područje zaštiti” kaže Frano Barać, čelnik GČ Donji grad.

U OŠ Ljudevita Gaja također su zadovoljni što će škola dobiti propisno i sigurno stajalište za školski autobus koje se čeka već niz godina s obzirom na to da je do sada bilo već nekoliko neuspješnih pokušaja da se ono osigura.

Inače, gradnja dugoočekivanog autobusnog ugibališta u Krstovoj tek je jedna od projekata novog vodstva Gradske četvrti Donji grad koje planira niz ulaganja u smjeru poboljšanja infrastrukuture imajući na umu podizanje kvalitete života za djecu i mlade. U tom je kontekstu nedavno potaknuto gradsko ulaganje u sanaciju popularnog dječjeg parka i igrališta na Trgu bana J. Jelačića te su kroz 2019. godinu na dvjema lokacijama postavljene pametne klupe. Također, najavljuju iz četvrti, uskoro počinje velika rekonstrukcija najprometnijeg nogostupa u središtu četvrti.
I. Solar
Uskoro počinje rekonstrukcija najprometnijeg nogostupa u središtu četvrti - od Tijardovićeve do Gupčeve
i
Možda ste propustili...

GRAD OSIJEK I HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U OSIJEKU

Zajedno u obnovi zgrade HNK-a

Najčitanije iz rubrike