Osijek
UČENICI OŠ “STJEPAN RADIĆ” IZ ČAGLINA GOSTI GLASA SLAVONIJE

Novinarski pomladak koji puno obećava
Objavljeno 20. veljače, 2020.
Redakciju Glasa Slavonije te redakcije Slavonskog radija i Slavonske televizije jučer su posjetili učenici Osnovne škole "Stjepan Radić" iz Čaglina, u pratnji pedagoginje Ljiljane Durđević i učitelja Emira Džaferovića.

U Glasu Slavonije urednica Dijana Stanić Rešicki upoznala ih je s novinarskom svakodnevicom, postupkom izrade novina te izazovima s kojima se novinari susreću. Saznali su tako kako izgleda uobičajeni radni dan novinara, od prvog jutarnjeg sastanka do večernjeg pokretanja rotacije, pri čemu su neki od njih pokazali da već poznaju osnove novinarskog zanata.

Nakon što su obišli cijelu zgradu Glasa, doznali smo da ih se najviše dojmilo to što svi novinari rade u istoj velikoj prostoriji, a Marko Kuzmar, učenik šestog razreda i glavni urednik Košute, zaključio je sljedeće: "Najviše me se dojmilo to što ovdje svatko radi svoj posao i ne petlja se u tuđi." Bila je to opservacija koja nam je svima izmamila osmijeh, a da Marko itekako poznaje osnovna pravila zanata potvrdio je odgovorom na naše pitanje: "Što je najvažnije pri pisanju vijesti?"

- Najvažnije je odgovoriti na pitanja: tko, što, gdje, kada i zašto - ispalio je u sekundi, pomalo začuđen što ga to uopće pitamo. Kasniji pregled školskog lista Košuta potvrdio nam je da pred njim i njegovim redakcijskim kolegama stoji svijetla novinarska budućnost. Možda jednom baš u našoj redakciji. I.A.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana