Novosti
POSTATI DIO BUDUĆNOSTI

Uz 5G mrežu do bržeg razvoja grada
Objavljeno 19. veljače, 2020.
Oduvijek se vodimo načelom da inovacija treba biti dostupna svima, sukladno čemu će stanovnici Osijeka imati priliku biti dio te budućnosti, rekao je Chen
U sklopu predstavljanja Xiaomi 5G pametnih telefona na testnoj 5G mreži, a u suradnji s A1 Hrvatska, u srijedu su Osječani imali priliku upoznati se s prednostima koje donose brzine i mogućnosti nove tehnologije. Osječka tvrtka Bijelić Co., ovlašteni distributer Xiaomija, kineskog lidera u proizvodnji pametnih telefona, bila je organizator ovog gospodarskog druženja kojim zasigurno počinje još jedno tehnološko poglavlje koje će pridonijeti razvoju lokalnog gospodarstva. Viktor Bijelić, vlasnik tvrtke i domaćin susreta, ovom je prigodom podsjetio kako je zahvaljujući prepoznavanju pravog partnera i proaktivnosti njegove tvrtke, Xiaomi na hrvatskom tržištu prisutan od 2018. godine. "Tijekom protekle gotovo dvije godine imamo izuzetnu suradnju koja je rezultirala povećanom prisutnošću ovog branda mobilnih telefona te ostale potrošačke elektronike na hrvatskom i tržištu regije", pohvalio se Bijelić.


Tony Chen, generalni direktor Xiaomija za zemlje središnje i istočne Europe, istaknuo je kako je ponosan što je Xiaomi dio telekomunikacijske revolucije 5G tehnologije. "Oduvijek se vodimo načelom da inovacija treba biti dostupna svima, sukladno čemu će stanovnici Osijeka imati priliku biti dio te budućnosti“, rekao je Chen.


Diplomatsku vrijednost ovog susreta svojom nazočnošću je dala Erwen Xu, veleposlanica Narodne Republike Kine u Hrvatskoj. Ona je naglasila kako u idućem razdoblju očekuje veću suradnju između kineskih tvrtki i hrvatskih distributera te telekom operatera, posebice u području novih generacija 5G komunikacija, no jednako tako i na drugim poljima, podsjećajući pri tome na angažman kineske operative na gradnji Pelješkog mosta. Iskoristila je ovu priliku i zahvalila hrvatskoj vlasti i narodu na podršci koju pružaju njezinim sunarodnjacima u borbi u suzbijanju koronavirusa.
U ulozi savjetnika Instituta za istraživanja suvremenog svijeta NR Kine u Osijeku je boravio i Stjepan Mesić. "Kina je danas najveći proizvođač na svijetu, i dobro je što imamo ovako uspješan primjer u kojemu jedna osječka tvrtka surađuje s kineskim partnerima", istaknuo je Mesić. D.Kuštro
Možda ste propustili...

MINISTAR ZDRAVSTVA VILI BEROŠ

U svibnju kreću preventivni pregledi

MIŠEL JAKŠIĆ PRVI NA LISTI RIJEKE PRAVDE U 4. IZBORNOJ JEDINICI

Siguran sam da ćemo formirati novu vladu, koja će biti kvalitetnija i hrabrija