Novosti
HDZ POZVAO KANDIDATE NA PRIMJERENO PONAŠANJE U KAMPANJI:

Suzdržite se od netočnih i neutemeljenih izjava
Objavljeno 19. veljače, 2020.
Iz HDZ-a su u srijedu pozvali sve sudionike i potencijalne kandidate na unutarstranačkim izborima da se suzdrže od netočnih, neargumentiranih i neutemeljenih izjava.


HDZ u priopćenju podsjeća da su Predsjedništvo i Nacionalno vijeće jednoglasno odlučili da se u vrijeme kampanje od 2. do 15. ožujka, odnosno 22. ožujka, kada je moguće održavanje drugog kruga izbora, ne održavaju stranačke obljetnice posvećene 30. godišnjici utemeljenja HDZ-a na lokalnim i županijskim razinama. Prema pravilima izborne promidžbe stranačka tijela aktivno ne sudjeluju u pripremama ili samoj organizaciji bilo kakvih aktivnosti kandidata. Kandidati sami, putem svojih izbornih stožera, aktivista i volontera organiziraju pozivanje članstva na događanja, pripremaju i uređuju prostorije te poduzimaju i obavljaju sve druge aktivnosti i radnje vezane uz njihovu izbornu promidžbu. "Sukladno odlukama Predsjedništva, Nacionalnog vijeća te Središnjeg izbornog povjerenstva, pozivamo sve sudionike i potencijalne kandidate na unutarstranačkim izborima da se suzdrže od netočnih, neargumentiranih i neutemeljenih izjava koje stvaraju loše ozračje među članstvom HDZ-a i nanose štetu ugledu i političkim interesima HDZ-a". Sve prigovore i žalbe o mogućim nepravilnostima u provođenju izbornog procesa, kandidati su dužni dojaviti Središnjem izbornom povjerenstvu, istaknuo je u priopćenju.


Kandidat za potpredsjednika HDZ-a Ivan Kujundžić u srijedu ujutro od glavnog tajnika stranke Gordana Jandrokovića i svih tajnika lokalnih organizacija zatražio je da zaustave praksu obilježavanja HDZ-ovih godišnjica u vrijeme izborne kampanje.
"Učinimo sve da ovaj izborni proces bude festival, a ne karneval demokracije. Preispitajmo savjest, budimo dostojanstveni", poručio je Kujundžić. Također, kandidat za predsjednika HDZ-a Miro Kovač, ustvrdio je da se zbog unutarstranačkih izbora događaju pritisci na terenu. "Ljude se ucjenjuje radnim mjestima, kreditima, raznim natječajima, to je činjenica", rekao je Kovač. H
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana