Dome slatki dome
TEST: ANNAVI WS65 M

Nikad lakše do čistih površina u kući i vrtu
Objavljeno 20. veljače, 2020.
Radi na principu sile guranja, a koja pak preko kotača pokreće ostale mehanizme, nema održavanja

Čišćenje, metenje, pometanje, kako god nazvali radnju kojom veće ili manje površine čistimo od svakodnevnih tragova rada i prljavštine, zadatak je koji nikako ne možemo izbjeći. Čišćenje prilaza, hala, skladišta, zapravo svih površina po kojima se krećemo, nužna je i u mnogim slučajevima svakodnevna rutina.

Ako zavirimo u većinu poljoprivrednih gospodarstava, obrta i drugih obiteljskih tvrtki, uglavnom se taj zadatak obavlja ručno uz pomoć četki ili metli na kraju radnog dana. Iscrpljujući je to posao koji je često i neizvediv u slučaju imalo vjetra koji sve ono što pometemo odmah raspuhne. No, kao i u svim poslovima, tako i u ovom poslu postoji rješenje, a ono je stroj za metenje. Dobili smo priliku isprobati ulazni model tvrtke ANNAVI oznake WS65 M.

Robusna izrada
ANNAVI je prva hrvatska robna marka uređaja za pranje i čišćenje koja djeluje u sklopu tvrtke NK&M d.o.o. iz Bjelovara. Kao rezultat težnje za vrhunskim i pristupačnim uređajima krojenima potrebama hrvatskog tržišta, tvrtka NK&M d.o.o. potpisala je ugovor s renomiranim talijanskim proizvođačem, jednim od najvećih proizvođača na svijetu u tom segmentu poslovanja. Među brojnim modelima takozvanih pometača podova, kako se ti strojevi službeno nazivaju, a koji će zasigurno zadovoljiti svačije potrebe, ulazni model ANNAVI WS65 M posebno je zanimljiv. Naime, WS65 M radi na principu sile guranja, a koja pak preko kotača pokreće ostale mehanizme. Kao takav WS65 M ne zahtijeva brigu u smislu punjenja baterija ili drugog oblika održavanja, a upravo zbog svoje jednostavnosti bit će privlačan širem krugu korisnika. Stroj je izrađen od robusne plastike s metalnim dijelovima, a svojom izvedbom ulijeva povjerenje u dugoročno pouzdan stroj.

Veliki kapacitet
Iako je ANNAVI WS65 M ulazni model tvrtke NK&M d.o.o., to nimalo ne znači da je ovaj stroj „slabašan“. Naime, teoretski učinak čišćenja po satu je 1750 m2, a to je već površina koja će zadovoljiti mnoge i kojima će zapravo ANNAVI WS65 M biti odličan odabir. Širina zahvate po prolazu je 49 cm, no uz bočnu četku širina se povećava na 67 cm po prolazu. Glavna i bočna četka svu prljavštinu, prašinu i druge nečistoće pospremaju u posudu kapaciteta 24 litre. Zahvaljujući tako velikom kapacitetu omogućen je duži rad bez potrebe za pražnjenjem spremnika. ANNAVI WS65 M izuzetno je temeljit uređaj koji ni u čemu nećete moći usporediti s četkama i metlama koje biste inače koristiti u metenju i čišćenju. O brzini rada suvišno je uopće i govoriti. Osim toga, zahvaljujući čvrsto zatvorenom spremniku zaboravit ćete na oblak prašine koji bi vas inače pratio pri klasičnom metenju. Gdje vidimo idealnu uporabu ANNAVI WS65 M stroja za metenje? Ako se nas pita – svagdje – domaćinstvima, obiteljskim gospodarstvima, manjim i većim tvrtkama, zgradama sa zajedničkim parkiralištem… U domaćinstvu ANNAVI WS65 M bit će nezamjenjiv u metenju prilaza i drugih čvrstih površina na otvorenom ili zatvorenom, obiteljska gospodarstva itekako će ga cijeniti pri čišćenju hala i drugih skladišnih prostora, tvrtkama će dobro doći u proizvodnim prostorima, a zgradama u čišćenju i održavanju prilaza i parkirališta ili garaža, a koja su često pri zgradama na našim prostorima prepuštena „zubu vremena“. Cijena za ANNAVI WS65 M iznosi oko 4500 kuna. Iako se možda na prvu čini puno, kada bolje razmislite koliko vremena štedite i koje rezultate postižete, cijena je i više nego povoljna. Stoga, ako se prepoznajete u jednoj od kategorija, od domaćinstava, gospodarstvenika do upravitelja zgrada, dajemo vam najtoplije preporuke za nabavu jednog ANNAVI WS65 M stroja.
Marin Režić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike