Regija
POMOĆ VUKOVARCIMA

Dvjema obiteljima mjesečno tisuću kuna godinu dana
Objavljeno 19. veljače, 2020.
VUKOVAR - Udruga tjelesnih invalida TOMS iz Trogira u suradnji s Udrugom osoba s invaliditetom "Prijatelj" iz Metkovića, Udrugom tjelesnih invalida Sinj te Udrugom osoba s invaliditetom Split već 16 godina provodi akciju "Moje svjetlo za moj Vukovar". Kroz projekt kupnjom svijeća prikupljaju financijska sredstva koja doniraju građanima Vukovara, a ove su godine odlučili pružiti financijsku potporu dvjema obiteljima s djecom s poteškoćama u razvoju.

U povodu toga su u Udruzi roditelja djece s poteškoćama u razvoju "Vukovarski leptirići" potpisani ugovori o donaciji, pa će dvjema obiteljima jednom mjesečno u idućih godinu dana na račun biti uplaćivano po tisuću kuna. Kupljene su im i higijenske potrepštine i hrana u iznosu od 1500 kuna, a "Vukovarskim leptirićima" doniran je radni materijal.

Predsjednik Udruge TOMS Ivan Bašić rekao je kako će akciju nastaviti i idućih godina i neće odustati od pomaganja potrebitim Vukovarcima.

Dogradonačelnik Vukovara Marijan Pavliček istaknuo je kako je riječ o hvalevrijednoj akciji udruga iz Dalmacije koja potvrđuje koliko Vukovar ima pravih prijatelja diljem Hrvatske.

- Udruga TOMS je i nositelj plakete Grada Vukovara koju je dobila upravo zbog provedbe projekta "Moje svjetlo za moj Vukovar" - rekao je Pavliček uz riječi zahvale članovima udruge na angažmanu. D. K.
Najčitanije iz rubrike