Osijek
MOGUĆI PRELASCI

Zahtjevi za prelazak u drugi vrtić samo do 6. ožujka
Objavljeno 19. veljače, 2020.
Dječji vrtić Osijek obavještava korisnike svojih usluga da je do 6. ožujka u tijeku predavanje zahtjeva za prelazak djeteta u drugi vrtić ili jaslice u sljedećoj pedagoškoj godini, odnosno od 1. rujna 2020. godine. Obrazac zahtjeva roditelji mogu dobiti od odgojiteljica svoje djece, uz napomenu kako se prelazak djece iz jednog objekta u drugi može osigurati samo na taj način i u navedenom terminu - bez iznimki.

Roditeljima već upisane djece u vrtićkim i jasličkim skupinama, a koji u aktualnoj pedagoškoj godini nisu uspjeli dobiti mjesto u vrtiću/jaslicama koji im odgovara, pa su im djeca trenutno smještena tamo gdje ima mjesta, na ovaj se način omogućuje da traže prelazak u drugi objekt. I to prije negoli počnu predupisi za sljedeću pedagošku godinu. Na taj se način, objašnjavaju iz DVO-a, daje prednost onima koji su već u sustavu i čekaju mjesto u nekome objektu naspram novoupisanima.

S obzirom na situaciju nakon redovitih upisa u gradske vrtiće 2019. godine koji su za rezultat imali činjenicu da mnogi roditelji s područja šireg središta grada i Retfale nisu za svoju djecu dobili mjesta u vrtićima koji su im bili prvi izbor (odnosno koji su im najbliži mjestu stanovanja), očekuje se da će za prijelaz biti najzainteresiraniji oni koji žele da im djeca idu u podcentre Bubamara, Latica i Sunčica. Također, očekuje se i veći broj zainteresiranih za prelazak djece u novi podcentar Višnjevac. Naime, taj je vrtić otvoren tek na početku aktualne pedagoške godine, s time da u vrijeme radovitih upisa održanih u travnju/svibnju još uvijek nije bilo sigurno da će se vrtić otvoriti na vrijeme, pa su roditelji koji bi inače tu upisali svoje mališane radije odabrali neki drugi vrtić ili jaslice unutar sustava. Uz to, višnjevački je vrtić trenutno potkapacitiran, a ujedno najmoderniji i najbolje opremljen vrtić pod kapom Dječjeg vrtića Osijek, što je dijelu roditelja, kojima blizina vrtića nije presudan faktor, dovoljan razloga za upisivanje mališana baš u taj objekt.

Iz Uprave Dječjeg vrtića Osijek objašnjavaju uvjete prelaska djeteta iz jednog u drugi vrtić.

“S obzirom na to da se prelasci mogu ostvariti ako željeni podcentar ima kapacitet za prihvat djece te ako željeni podcentar odgovora blizini prebivališta ili boravišta djeteta, molimo da se uz zahtjev za prijelazom prilože preslike osobnih iskaznica ili potvrde o boravištu. Za ispunjavanje zahtjeva treba se obratiti odgojiteljicama, one će dokumentaciju proslijediti Upravi, a ako zahtjev nije moguće ostvariti, o tomu će roditelje također izvijestiti odgojiteljice”, poručuju iz Uprave Dječjeg vrtića Osijek.

Mogućnost predaje zahtjeva za prelazak počela je 10. veljače, a na raspolaganju je roditeljima puna četiri tjedna. Riječ je o novosti s obzirom na protekle godine, kada se zbog kratkog roka prijave za prelazak događalo da se roditelji naknadno javljaju jer nisu na vrijeme uočili obavijest, pa je bilo problema. I. Solar
Upisi u redovite programe za iduću pedagošku godinu održat će se drugu godinu zaredom u travnju
Najčitanije iz rubrike