Osijek
PROGRAM PRIORITETA GRADSKE ČETVRTI JUG 2 U 2020.

Za rekonstrukciju Lošinjske
ulice već pripremljen novac
Objavljeno 19. veljače, 2020.

Ako je suditi prema Programu prioriteta za održavanje i poboljšanje komunalne infrastrukture Gradske četvrti Jug 2 donesenom 6. veljače na 10. sjednici, ta će četvrt u 2020. godini dobiti brojne novitete, odnosno sanacije na gotovo svakom svome dijelu.

U prvom redu tu je, podsjetimo, početak izgradnje višestambene zgrade pokraj središnjega trga, i to s čak 25 stanova za socijalno ugrožene obitelji, što će, prema riječima predsjednika GČ Jug 2 Igora Pandžića, dati novu dimenziju ovome dijelu grada, to više što je to druga zgrada za stambeno zbrinjavanje socijalno ugroženih obitelji. Prva je, naime, izgrađena u Umaškoj ulici.

- Od ostalih prioriteta tu je rekonstrukcija Lošinjske ulice za što je pripremljen novac i ako Grad bude prihvatio prijedlog, može se ići u realizaciju. Inače, radit će se i nogostupi u brojnim ulicama na području naše četvrti. Tako će se obnoviti nogostupi na dijelovima Opatijske, Hvarske, Srijemske, Divaltove, u Bračkoj, Velebitskoj, Velaluškoj i Trpanjskoj. Također, nogostup će se raditi i u Kaštelanskoj, Bračkoj i u ulici Ledine, kao i od Šibenske do Umaške – pojašnjava Pandžić. Za spomenute radove planiran je iznos od 547 tisuća kuna.

I to nije sve, jer u GČ Jug 2 planiraju i proširenje parkirališta u Trpanjskoj ulici iza broja 1, kao i u Motovunskoj ulici. U četvrti su mislili i na najmlađe, pa je tako u planu i rekonstrukcija dječjih igrališta kod Konzuma i u Umaškoj ulici iza broja 10. Cjelokupan iznos je 90 tisuća kuna.

Od urbane opreme, planira se postavljanje ugibališta i nadstrešnice u Opatijskoj, prekoputa postojećeg autobusnog stajališta. Prije pješačkih prijelaza u Srijemskoj ulici od brojeva 57 do 97 planira se postavljanje triju uspornika, a od urbane opreme tu je i postavljanje ploča "Zabranjen pristup kućnim ljubimcima" u urbanim vrtovima "Rastanci" te oko školskog igrališta dviju osnovnih škola – "Tin Ujević" i "Grigor Vitez". Podsjetimo, nedostatak ploča za zabranu pristupa ljubimcima godinama je problem brojnim korisnicima urbanih vrtova te su već u nekoliko navrata zatražili njihovo postavljanje.

Također, na prijedlog i zahtjev stanovnika GČ Jug 2 postavit će se i klupe za odmor, i to na tri lokacije u Opatijskoj, ispred brojeva 35, 44 i 49, od čega se jedna odnosi na izmjenu dasaka na postojećim klupama, a po jedna će biti postavljena u Medulinskoj 11 te Srijemskoj 126. Inače, za urbanu opremu planiran je iznos od 80 tisuća kuna.

- Sa zadovoljstvom mogu reći da Gradska četvrt Jug 2 već odavno nije radničko naselje, već komforno naselje koje je spojeno svim vrstama prijevoza s drugim dijelovima grada. Jug 2 je urbano mjesto za život, a stalnim ulaganjem u ovu gradsku četvrt postaje primamljivo za život mladim obiteljima, što nam je u konačnici i cilj – zaključuje Pandžić.

Marija Mihelić
UGIBALIŠTE I STAJALIŠTE TRAŽENO JOŠ 2018.
Valja podsjetiti da su postavljanje ugibališta i nadstrešnice u Opatijskoj ulici prekoputa Velaluške predložili članovi Gradske organizacije HDZ-a još u listopadu 2018. godine. Naglasili su da oba stajališta nemaju ugibalište, nalaze se jedan nasuprot drugome, a nedostatak ugibališta stvara problem za protočnost vozila prilikom dolaska autobusa i sigurnost pješaka.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike