Osijek
SLAVONSKA PODRUŽNICA HULJS-A

Prvo uživanje na snijegu i već dobar rezultat slavonskih ljubitelja skijanja i snowboardanja
Objavljeno 19. veljače, 2020.
Odlaskom na HULJS-ov festival u Nassfeldu službeno je počeo rad podružnice u Osijeku

Iako većinu zimskih sportova tradicionalno povezujemo s alpskim zemljama i planinskim vrhovima, i u našim (ravnim) krajevima postoje ljubitelji snježnih aktivnosti, organizirani u slavonsku podružnicu Hrvatske udruge ljubitelja skijanja i snowboardanja. Slavonska se ekipa nedavno uputila na svoj prvi izlet, 5. HULJS Hrvatski ski i snowboard festival održan krajem siječnja u Nassfeldu, i na taj način i službeno pokrenula svoj rad i aktivnosti u ovom dijelu Hrvatske.

"Nakon mnogobrojnih pojedinačnih odlazaka Slavonaca i Baranjaca u Zagreb s namjerom zajedničkog skijaškog putovanja odlučili smo da je 5. HULJS Hrvatski ski i snowboard festival pravi trenutak da i mi krenemo putem svih ostalih HULJS-ovih podružnica. Iako smo se pojavili prvi put, ostvarili smo zapažen rezultat ulaskom veterana Ante Mrše iz Osijeka u finale paralel veleslaloma, u kojem je osvojio drugo mjesto", priča Dalibor Hocenski, voditelj slavonske podružnice, koji u udruzi djeluje od njezinih početaka. Inače, HULJS je udruga koja je osnovana u rujnu 2015. u Zagrebu, a osnovao ju je veliki zaljubljenik u skijanje i zimske sportove Nino Stančić Vidrača, koji je ujedno i njezin predsjednik. Cilj udruge je promovirati skijanje i snowboardanje kao oblike rekreacije i zdravog života te ostvarivanje popusta na skijašku i snowboard opremu, servise, skijaške karte i sve ostalo što može pomoći u poboljšanju dostupnosti tih sportova rekreativcima, ali i aktivnim sportašima. Želja im je, kažu u udruzi, omogućiti skijanje i snowboardanje svima koji to vole za što je moguće manje novca, uz, naravno, izvrsnu zabavu.

Svi zainteresirani su dobrodošli, a sve informacije mogu dobiti na mrežnim stranicama udruge (https://www.huljs.hr), kao i na društvenim mrežama.

Ema Nenadić
VELIKA OBITELJ - VIŠE OD 3000 ČLANOVA
HULJS je danas velika i respektabilna obitelj, koja ima oko 3000 članova iz cijele Hrvatske, pa i šire, s podružnicama također u cijeloj Hrvatskoj: Zagreb, Zagorje (Krapina, Zabok i Sv. Križ Začretje), Primorsko-goranska županija i Istra, Karlovac i Jastrebarsko, sjever (Varaždin i Koprivnica), Sisak, Slavonija (Osijek, Slavonski Brod i Nova Gradiška) i Dalmacija (Split, Zadar i Šibenik). HULJS-ova je zadaća i voditi brigu o onima koji nisu nikada ni stali na skije ili snowboard i za njih organizirati škole na svim razinama. Dodajmo da članarina za sezonu iznosi 50 kuna, a za djecu rođenu 2005. i poslije je besplatna.
Najčitanije iz rubrike