Sport
DVORANSKO ATLETSKO PRVENSTVO BALKANA

Ivan Horvat zbog leđa bez plasmana
Objavljeno 17. veljače, 2020.
U Istanbulu je održano Dvoransko atletsko seniorsko prvenstvo Balkana, na kojem su hrvatski atletičari osvojili pet medalja. U 15-članoj hrvatskoj reprezentaciji bio je i Ivan Horvat, koji se nije uspio okititi još jednom medaljom u skoku s motkom. Naprotiv, hrvatski je rekorder ostao bez plasmana, zapevši već na visini od pet metara, koju nije uspio svladati u tri pokušaja. Jasno je da za takav rezultatski podbačaj mora postojati razlog, "viša sila", jer Horvat je tu visinu odavno prerastao. Tako je i bilo - kako je i sam objasnio, bolovi u leđima koji ga muče posljednjih dana bili su prejaki.

- Nakon Prvenstva Hrvatske, gdje sam preskočio 5,50 m, osjetio sam nelagodu u leđima te sam ju vukao do Prvenstva Balkana. Nije bilo jednostavno skakati a da ne boli. Zbog toga sam cijelo natjecanje pokušavao pronaći ritam zaleta, odnosno način da odradim skok bez bolova, što je bilo teško i ovaj put nisam uspio. Ali nadam se da će uskoro proći - ipak je optimističan Horvat, koji je tako ostao i bez prilike uloviti normu za Europsko prvenstvo u Parizu. Na sljedeću neće morati predugo čekati, naime, već 29. ovog mjeseca u Osijeku će na Memorijalu "Josip Gašparac" pokušati preletjeti preko 5,60 m, što je potrebno za odlazak u Pariz. Do tada će se valjda i leđa zaliječiti pa neće imati zdravstvenih problema. G.R.
Hrvatima pet medalja
Hrvatski su atletičari u Istanbulu osvojili jednu zlatnu te po dvije srebrne i brončane medalje. Naslov balkanske prvakinje pripao je Ivani Lončarek na 60 m prepone sa svojim najboljim rezultatom sezone (8.13). Srebrnu medalju osvojila je Paola Borović u troskoku s, također, osobnim najboljim rezultatom sezone (13,54 m) što je samo 1 cm manje od “njezinog” hrvatskog dvoranskog rekorda. Srebro je uzela i ženska štafeta 4x400 m u sastavu Ida Šimunčić, Tajana Židov, Ivona Zemunik i Alena Hrušoci (3:45,76). Do bronce je stigla Ivona Zemunik na 800 m s osobnim rekordom (2:07.99) i Ana Šimić u skoku u vis (1,86 m).
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike