Osijek
NOVA DONACIJA GRADA KBC-U

Sto tisuća kuna za Ginekologiju
Objavljeno 17. veljače, 2020.
Sve pacijentice koje dolaze na Kliniku za ginekologiju i opstetriciju Kliničkog bolničkog centra Osijek od sada će upis i svu administraciju moći obavljati na jednom osuvremenjenom i prilagođenom mjestu. Naime, Grad Osijek donirao je osječkoj bolnici 100.000 kuna za uređenje moderne baze administracije, a koja je smještena na samom ulazu u Ginekologiju, gdje su donedavno stajali zastarjeli šalteri, koji su bili izvan uporabe.

- Želimo zahvaliti Gradu Osijeku što i dalje pomaže KBC Osijek s donacijama, iako nije u obvezi sufinancirati bolnicu koja je u državnom vlasništvu. No nakon Zavoda za humanu reprodukciju Grad pomaže i cijelu Kliniku za ginekologiju, a mi smo za ovaj projekt dodali svojih 60.000 kuna za instalacije, rasvjetu i namještaj. Ovaj novi prostor sada nam omogućuje seljenje sadašnje baze administracije u ovaj moderan prostor, a u prostore u kojima se do sada nalazila administracija, bit će smješten moderan 4D UZV za praćenje trudnica. Odnosno, taj će prostor sada biti UZV ambulanta - naglasio je ravnatelj KBC-a doc. dr. sc. Željko Zubčić.

U povodu toga Kliniku za ginekologiju i opstetriciju obišao je i dogradonačelnik Boris Piližota.

- Prvenstveni je cilj Grada podizanje standarda medicinskih usluga u Osijeku, ali i što bolji uvjeti rada medicinskih djelatnika. Tako smo samo lani iz gradskog proračuna uložili oko 570.000 kuna kao donacije za opremanje različitih klinika i zavoda u KBC- u Osijek. Riječ je o sufinanciranju inkubatora na Zavodu za humanu reprodukciju, opremanje operacijske sale na Zavodu za urologiju i danas administracijski šalter ovdje na Klinici za ginekologiju. Ne smijemo zaboraviti ni lanjsko uređenje prostora na Zavodu za bolesti srca - naglasio je dogradonačelnik Piližota.

Zamjenik predstojnice Klinike za ginekologiju prof. dr. sc. Zlatko Topolovec naglasio je kako kroz ambulante dnevno prođe oko 150 pacijentica koje su u obvezi obaviti upis pri administraciji. Sada će to moći na ovom osuvremenjenom šalteru.

Recimo i kako je u proteklih godinu dana Klinika bogatija za dva porođajna kreveta i 4D UZV. KBC Osijek prvi je klinički bolnički centar u u kojemu trudnice mogu obaviti NIFTY neinvazivan prenatalni test, a od prošle godine uveden je i porod s pomoću rajskog plina. N. Z. Eberhard
Možda ste propustili...

GDJE U KUPOVINU U NEDJELJU?

Trgovine koje rade 14. travnja

GRAD NASTAVLJA ULAGATI U SPORTSKU INFRASTRUKTURU

Na Olimpiji sagrađena nova tribina i postavljene sjedalice

“SMJEŠKO” ZA MAME I BEBE

Na promenadi kućica za dojenje i previjanje

Najčitanije iz rubrike