Osijek
INTERVENCIJA VODOVODA U ISTARSKOJ

U kratkom vremenu sanirali puknutu cijev
Objavljeno 18. veljače, 2020.
Ekipa djelatnika Vodovod Osijeka učas je riješila problem s vodom i puknutom cijevi u Istarskoj ulici. Voda koja je izvirala u nedjelju prijepodne iz pukotine na cesti i slijevala se ulicom upozoravala je na poveći kvar, pa je s pomoću instrumenata točno pronađeno mjesto gdje se treba kopati kako bi se kvar popravio na zapadnom dijelu Istarske ulice.

Vidljivo je bilo da je problem blizu već prije koju godinu sanirane površine na sredini ceste gdje je iz spoja starog i već popravljenog dijela izvirala voda i prijetila da će odnijeti donji sloj. Podsjetimo, kvar na sredini ceste dogodilo se prije, a nedavno je vodovod sanirao također obližnji parking u Istarskoj ulici 1a betonirajući ga prije nekoliko dana. Reklo bi se rupa do rupe, a sada će se morati sanirati i drugi dio parkinga ispred kućnog broja 1 u Istarskoj, govorimo o dijelu te ulice koja od Vukovarske do Kašićeve željno očekuje temeljitu rekonstrukciju, kao što je to napravljeno u ostatku te ulice uz Eurodom Osijek.

Vratimo se na trenutno sanirani kvar koji je uspješno popravljen nakon što je iskopan rov da radnici mogu prići instalacijama. Sve je, kako smo naveli, hitro obavljeno kako ne bi bilo dužih poteškoća u okolnim objektima kojima su slavine presušile jer su morali prekinuti dovod vode za vrijeme radova. Vodoospkrba se normalizirala odmah nakon sanacije, a nešto kasnije Vodovod Osijek poslao je kamion da radnici operu cestu. Nadalje, preostalo je sada poduzeti manji građevinski zahvat da se sanira dio parkinga jer je betonska galanterija propala budući da je voda cureći isprala dio podloge parkinga. Sva je sreća da je automobil koji je bio tu parkiran uklonjen na vrijeme.
D. Pejić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike