Regija
4. FAŠNIČKA KARAŠICKA REPUBLIKA BELIŠĆE - VALPOVO

Novi je grofmann Treškare- maškare Marijan Mandić
Objavljeno 18. veljače, 2020.
VALPOVO

Maskotrasch zabavom u valpovačkom dvorcu Normann-Prandau proteklog vikenda proglašena je četvrta Fašnička Karašicka Republika Belišća i Valpova.

Ova manifestacija, koja je okupila velik broj posjetitelja, a održana je u organizaciji udruge Karašicka Republika, na šaljiv način ostvaruje bolju suradnju dvaju susjednih gradova, Belišća i Valpova, a s obzirom na termin njezina održavanja, bila je u cijelosti u znaku ljubavi.

- Bez imalo skromnosti možemo reći kako je ovaj party nadmašio sva očekivanja, a pozitivna energija, plesni hitovi i brdo smijeha orili su se dvorcem do dugo u noć. Bilo je tu maski pod utjecajem trenutnih svjetskih zbivanja, poneki klasik, ali i puno inovacija - poručili su nakon događaja organizatori na društvenim mrežama.

Jedinstvenu nagradu za najgorobolju masku osvojio je Dominik Špoljarić u odijelu žene mačke, a slučajnim odabirom izabran je i novi grofmann - Marijan Mandić, kojemu je ključeve Belišća i Valpova predao prošlogodišnji grofmann Dino Borda. Osim novog grofmanna birale su se i posebne ljubavne titule i nagrade: nagrada za najljepšu osobu zaljubljenu u samu sebe, zatim počast nesretno zaljubljenoj osobi s najvećom perspektivom potencijalnog osvajanja, ali i najljepši bivši par koji je ostao u dobrim odnosima. Sve je dodatno bilo začinjeno ljubavnim kutijama postavljenim u belišćanskoj knjižnici i valpovačkom Katančiću, gdje su se mogla ostaviti ljubavna pisma kao nekada u osnovnoj školi. "Za one kojima je i to bilo previše", na tulumu su čekali prigodni - školski leksikoni!

Kako Fašnička Republika završava u subotu, 22. veljače, uz tradicionalno spaljivanje slamnatog pusta na ledini između dvaju gradova, prvi put će se izvesti performans-predstava vanjske godišnje skupštine. U 15 sati kreće jedinstveni Open Air Kviz na svježem zraku, a za sportske tipove bit će tu poznati maskonogomet 2/3 na 2/3 s dvobojem igrača lokalnih udruga.

- Pozivamo sve sudionike događanja da sa sobom tog dana ponesu domaće slanine, jer će Ministar za organizaciju "jada" svečano otvoriti tradicionalnu 2. Jadu slanine, u kojoj će se birati najelegantniji kut i držanje tijela prilikom pečenja slanine, a bit će tu i jela iz kotlića - poručili su iz Karašicke Republike dodajući da ni ove godine neće nedostajati kvalitetne gastroponude. L. Aničić
Možda ste propustili...

NA KROVOVE POGONA POSTAVLJENA SUNČANA ELEKTRANA, JEDNA OD NAJVEĆIH U SLAVONIJI I BARANJI

Grad-Export na struji će godišnje uštedjeti 140.000 eura

ZASELAK KOJI NI GOOGLE “NE PREPOZNAJE”

Zvjerinjak makadamom na glasovanje do Svetoblažja

PREDSTAVIO POSLJEDNJI ROMAN

Miro Gavran u Donjem Miholjcu

Najčitanije iz rubrike