Mozaik
OPĆA OPASNOST PRED NAJVEĆIM IZAZOVOM DO SADA

Spot za novi hit “Vrati se”
Objavljeno 18. veljače, 2020.
Nama je ova pjesma možda i najbolja na albumu, rekao je frontmen Pero Galić

Godinu 2020. jedan od najboljih rock ‘n’ roll bendova u Hrvatskoj, Opća opasnost, otvorio je singlom “Vrati se”. Novi radijski hit već je objavljen na albumu “Karta do prošlosti”, a njime su se predstavili i na ovogodišnjem, 67. Zagrebačkom festivalu te imali jedan od najzapaženijih nastupa.

Glazbu i tekst radio je Mario Vestić, bend potpisuje aranžman, a Branimir Jovanovac produkciju. Nakon lyrics videa pjesma je dobila i fantastične videokadrove, koje je radio dugogodišnji suradnik i prijatelj Opće opasnosti Marko Zeljković Zelja.

 



- Oko novog spota Opće opasnosti bilo je dosta promišljanja, pripremanja i onda strašno velikog posla nakon snimanja. Priča je to o čovjeku koji je zapeo u određenom trenutku i mjestu. U fokusu je pjevač Pero Galić, koji se nalazi u sobi u kojoj se vrti jedan te isti trenutak. U cijelom videospotu prošli smo kroz 34 sobe, a u svakoj smo imali i do pet sati posla. S ovim spotom smo napravili nešto potpuno drukčije i s jedinstvenom pričom - istaknuo je Zeljković.

- Ljubav je u pitanju i ovaj put te priznanje da mu nedostaje “ona” koja ga može spasiti od samoće i patnje. Nadam se da će publika prepoznati pjesmu kao i mi. Nama je možda i najbolja na albumu - rekao je Pero Galić.

- Obožavam ovu pjesmu. Ona je samo naizgled drukčija od nekog našeg standardnog izričaja, jer je “obučena” u malo “mekše odijelo”, ali je esencija našeg opusa jednaka. Htjeli smo da ostane u korijenu ono što ona jest, onakva kakvu ju je donio Mario – pjesma super atmosfere koja plovi sama od sebe. Ideja je bila da se i videospot nasloni na ovo što smo dobili pjesmom. Da bude drukčiji i da iziđemo iz naših standardnih okvira formacije benda ili nekakve kontraradnje s glumcima a da uvijek možemo reći kako smo to opet mi. U Zelju smo uvijek, pa tako i sada, imali potpuno povjerenje, bez imalo sumnje, koje je opet opravdao. Ipak je on dio naše “familije” i razumijemo se potpuno. Hvala mu što se naša zajednička priča nastavlja - rekao je Branimir Jovanovac Bani.

Album “Karta do prošlosti” u kratkom je razdoblju zavladao top-listama, a hit-singlovi “Karta do prošlosti”, “Kriva si”, “Da je Bog dao” i “Sad mi reci” i dalje vladaju radijskim eterom. Ista sudbina dočekala je i novi hit “Vrati se”. Sve pjesme snimljene su u studiju MAK u Gradištu pod producentskom palicom Branimira Jovanovca Banija. Ovo sjajno izdanje službeno je predstavljeno na prošlogodišenjem CMC festivalu u Vodicama, a obožavatelji su već upoznali većinu pjesama, zbog velikog broja koncerata koje je Opća opasnost održala po Hrvatskoj i izvan nje.

Godina 2019. bila je iznimno važna za njih jer su osim novog albuma, objavljenog na CD-u i vinilu, održali i rasprodani koncert u Maloj dvorani Doma sportova. Publika jedva čeka nove izazove, kojih će zasigurno biti i u 2020. godini.

Tanja Kvorka
Možda ste propustili...

DANAS ISPRED PRODAVAONICE GRAMOFONSKIH PLOČA VINYLMANIA

Record Store Day 2024. u Osijeku

Najčitanije iz rubrike