Sport
MIRKO MARIĆ PONOVNO BIO ČOVJEK ODLUKE NK OSIJEK

Kad bismo imali ovakav stav u svakoj utakmici onda bismo sigurno uzeli i više bodova
Objavljeno 17. veljače, 2020.

Vezani članci

OD UVOĐENA VAR-A BJELICA SVE NERVOZNIJI. KULEŠEVIĆEVA VELIKA POBJEDA

Osijek ove nedjelje nije imao slabih točaka u momčadi, zato je i dobio

LIDER PAO U GRADSKOM VRTU

Mara presudio s 11 metara: Osijek pobijedio Bjelicu i njegove modre

Prva proljetna pobjeda, uz to još nad liderom Dinamom, logično je donijela zadovoljstvo u redovima osječkog nogometnog kluba. Ponovno je čovjek odluke bio Mirko Marić koji je sam izborio, a potom i sigurno realizirao najstrožu kaznu za 1:0 i velika tri boda bijelo-plavih.

- Tvrda utakmica, kao što smo znali da će i biti od samog početka. Borbena, s dosta trke i borbe na obje strane, mislim da smo se u svemu tome mi malo bolje snašli, možda su nas oni i malo podcijenili. Ali na kraju je sasvim zaslužena pobjeda. Imali smo još neke prilike, preko Špoljarića,i u prvom poluvremenu preko Ndockyta, mislim da možemo biti prezadovoljni ovom utakmicom. Bilo je svega, baš pravi derbi, od prve minute vidjelo se da su obje strane "nabrijane", da se ide sto posto, a u tom žaru događaju se kartoni, pa i crveni. Mislim da je derbi opravdao očekivanja. Dinamo je imao dvije ili tri poluprilike, ali sveli smo to na minimum, svi smo odradili vrhunski fazu obrane. Što se kaznenog udarca tiče, nisam imao nikakvih dvojbi hoću li ga izvesti, bio sam siguran u sebe, jer vježbam to redovito svaki tjedan. Kad bismo imali ovakav stav u svakoj utakmici onda bismo uzeli više bodova. Ali očito to dolazi s vremenom i iskustvom - procijenio je najefikasniji strijelac HNL-a.

Ni drugi put ove sezone Dinamo u Gradskom vrtu nije zabio, što je jasan pokazatelj da su bijelo-plavi odlično odradili obrambene zadaće, s čim se slaže i Mile Škorić.

- Samo tako možeš protiv Dinama, da se igra obrana maksimalno i onda iz tog bloka slijedi brza tranzicija, gdje smo i najviše prijetili. U početku je bilo malo problema, ulazili su nam njihovi vezni iz drugog plana, ali smo kasnije to korigirali, dok mislim da smo drugo poluvrijeme odigrali bez pogreške, stvarno odlično. Naravno, bilo je lakše nakon isključenja Dilavera, ali sve je to plod naše agresije, i naše prilike, pa i taj kazneni udarac. Protiv Dinama nikad nije lako i uvijek je slatko pobijediti. Bitna su tri boda, ovo nam podiže samopouzdanje, ali nema euforije i slavlja, odmah se okrećemo Rijeci i sljedećem derbiju - poručio je kapetan bijelo-plavih.

Kapetan gostiju Arijan Ademi čestitao je domaćinu na pobjedi, ali smatra kako su i Osječani trebali ostati s igračem manje.

- Bila je čvrsta, tvrda utakmica, kao što je i svaki derbi. Nije se nešto igralo, Osijek je pobijedio, čestitam mu na tome i idemo dalje. Ne bih se upuštao u komentiranje situacije oko onog penala, gdje me povukao, vani ili unutra, znam da me povukao. Imali smo u nastavku i tu priliku Petkovića, kada je pogodio mene, još neke situacije, ali na kraju nije bilo dovoljno. Krivo mi je kod tog penala, jer je Žaper trebao dobiti žuti karton, što znači da bi u 60. i nekoj zaradio drugi, odnosno crveni.

Nikola Moro smatra kako on i suigrači nisu prikazali izdanje kakvo mogu.

- Loše smo ušli u utakmicu, nismo bili pravi kakvi znamo i moramo biti. Znali smo da će nas ovdje čekati teška utakmica, da je ovo teško gostovanje, Osijek je dobra momčad, ali nismo bili pravi, i to nas je stajalo bodova. Imali smo inicijativu, iako nismo bili pravi ni do crvenog kartona, ali sigurno je to isključenje preusmjerilo utakmicu. Napravili smo potom i penal. Moramo iz ovoga naučiti i ispraviti te pogreške - rekao je veznjak "modrih".
G. Roguljić
Bijelo-plavi ponovno su pokazali kako im odlično leže hrvatski derbiji i susreti s jačim momčadima
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana