Sport
BRONCA ZA TONČIJA STIPANOVIĆA NA SP-U

Medalja je nagrada za borbenost
Objavljeno 16. veljače, 2020.
Splitski jedriličar Tonči Stipanović osvojio je brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu klase Laser u Melbourneu koje je završeno u nedjelju nakon petodnevnih natjecanja.

- Borio sam se do samog cilja, nisam gubio nadu i zato sam nagrađen broncom - kazao je Stipanović.

Olimpijski je doprvak uoči posljednjeg dana natjecanja u Zlatnoj skupini bio šesti, ali je s četvrtim, 21. i 11. ulazom u cilj u zadnja tri plova skupio 64 negativna boda i osvojio broncu ispred Francuza Jeana Bernaza (66). Naslov svjetskog prvaka pripao je Nijemcu Philippu Buhlu (26), a srebro Australcu Mattu Wearnu.

- Posljednji dan bio je jako težak, puhao je vjetar s obale koji je dosta mijenjao smjer. Prvu regatu sam odlično jedrio, ali druga nije bila dobra jer sam slabo procijenio kretanje oblaka koji su dosta utjecali na vjetar. U zadnju regatu sam ušao s devet bodova zaostatka za Francuzom Bernazom koji je držao tu brončanu medalju, ali nisam gubio nadu, borio sam se do samog cilja i mislim da sam zato i nagrađen medaljom - objasnio je Tonči okolnosti u kojima se u završnici Svjetskog prvenstva domogao brončane medalje.

On je olimpijsku vizu za Olimpijske igre u Tokiju osigurao još prije dvije godine.

- Jako sam sretan kako je počela ova olimpijska godina i veselim se budućim izazovima - dodao je Tonči Stipanović.

Njegov mlađi kolega Filip Jurišić završio je ovo Svjetsko prvenstvo na desetom mjestu. H
Možda ste propustili...

OSASUNA ŠPANJOLSKI KLUB

Budimir će biti spreman za EP

GIMNASTIČKI SK U DOHI

Benović ušao i u finale preskoka

Najčitanije iz rubrike