Sport
OD UVOĐENA VAR-A BJELICA SVE NERVOZNIJI. KULEŠEVIĆEVA VELIKA POBJEDA

Osijek ove nedjelje nije imao slabih točaka u momčadi, zato je i dobio
Objavljeno 17. veljače, 2020.

Ivica Kulešević, trener nogometaša Osijeka, prilično je mirno, bar na prvi pogled, doživio najveću pobjedu u trenerskoj karijeri. Dosta je bilo sumnji u njegovu momčad nakon, bodovno, neuvjerljivog starta u proljeće, no Osječani su još jednom pokazali kako su pravi majstori kada su u pitanju derbiji. Uspjeli su Dinamu nanijeti treći poraz ove sezone, a taj trijumf vraća ih u ravnopravnu utrku za drugo mjesto.

- Teško smo došli do pobjede, ali mislim kako je ona posve zaslužena. Želim prije svega zahvaliti našoj publici koja je bila sjajna i samo mogu poželiti da i ubuduće imamo takve posjete na domaćim utakmicama. Činilo se kako utakmica ide u smjeru remija. Dinamo je vrlo čvrst i jak u defenzivi, teško im je zabiti pogodak, a situacija se počela okretati na našu stranu isključenjem Dilavera. To nam je pomoglo na putu prema pobjedi premda vidjeli ste u dosta navrata kako igrač više ne mora garantirati i rezultatski uspjeh - rekao je Kulešević.

Trener bijelo-plavih pokazao se hrabrim, jer je na teren poslao jako ofenzivnu formaciju. One njegove riječi iz najave susreta kada je naglasio kako ima dva plana “jedan napadački, a jedan izrazito ofenzivan” nisu bile prazna priča.

- Ne znam je li Osijek ikada protiv Dinama izišao u ofenzivnijoj postavci. Isplatilo nam se jer je momčad pokazala naglašenu radnu etiku. Istrčali smo tu utakmicu na visokoj razini, a to je jedini način na koji se možeš nositi s Dinamom. Uz to nismo imali slabih točaka u momčadi. Svi su zadatke koje smo postavili pred njih odradili vrhunski - smatra trener osječke momčadi.

Sudac Mario Zebec imao je dosta posla, VAR je u prvom dijelu presudio u korist Osijeka, Dinamo je imao dva isključenja. To su stvari koje nismo navikli doživljavati u susretima protiv Dinama.

- Ma, nije nam meni da komentiram ni suđenje, ni VAR, a najmanje ono što se piše po medijima i društvenim mrežama. Da sve to pratim mogao bi se odmah objesiti na Trgu Ante Starčevića. Moje je da se koncentriram na stvari za koje sam zadužen, a to su igra i momčad - rekao je Ivica Kulešević, trener nogometaša Osijeka.

Treneru Dinama Nenadu Bjelici “pušilo se iz ušiju”. Očito je bio vrlo nezadovoljan suđenjem, iako to nije želio javno reći. Izustio je tek jednu rečenicu.

- Čestitam Osijeku na pobjedi.

Svi ostali pokušaji novinara da doznaju više njegovih doživljaja o utakmici ostali su bez odgovora, jer je trener “modri” na sve odgovarao “nemam komentara na vaše pitanje”. Tek je pri žurnom napuštanju press-prostora stadiona u Gradskom vrtu dobacio “što ću vam govoriti kad ionako sve znate”. Tko gubi ima se pravo ljutiti, ali trener Dinama nije se pokazao baš velikim džentlenom nakon trećeg ovosezonskog poraza njegove momčadi. D.Keler

Dalibor Keler
Ivica Kulešević

trener Osijeka

- Bodovno nismo bili dobro ušli u ovo proljeće, ali bez obzira na ta dva prva remija protiv Gorice i Intera igračima nisam imao što zamjeriti. Rade odlično, iskazuju veliku želju i sve im se to vratilo u obliku ove pobjede nad Dinamom.
BEZ MIRKA MARIĆA NA RUJEVICU
Osijek je za značajnu pobjedu protiv Dinama platio visoku cijenu. Naime, treći žuti karton dobio je prvi strijelac HNL-a Mirko Marić koji će zbog toga biti prisiljen propustiti derbi protiv Rijeke na Rujevici. Još petorica igrača Osijeka imaju po dva žuta kartona Kleinheisler, Bočkaj, Lopa, Majstorović i Ndockyt, pa će oni, ako zaigraju protiv Rijeke, morati biti oprezni kako ne bi propustili derbi koji slijedi nakon tog susreta, onaj protiv Hajduka u Gradskom vrtu.
Možda ste propustili...

ZAGREPČANIMA NASLOV NA MEMORIJALU VUKOVARSKIH BRANITELJA

Ugledno nogometno društvo i mlade nade na istoku države

PRVENSTVO HRVATSKE U HRVANJU

Roko Ćurić potvrdio odlazak na Euro

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana