Regija
MJESEC DANA KAKO JE POSTAVLJEN

Vandali oštetili kip svetog Martina
Objavljeno 17. veljače, 2020.
BELI MANASTIR - Nepoznati je počinitelj u noći s petka na subotu oštetio nedavno postavljeno spomen-obilježje Sveti Martin, biskup, rad akademskog kipara Saše Sermeka. Od kipa su otkinuli biskupski štap te mu oštetili lijevu ruku. Štap je u subotu ujutro pronađen naslonjen na ogradu kod spomen-obilježja.

- To je demoralizirajuće. Pojedinci u trenutku unište nešto što bi trebalo predstavljati lijepu sliku grada - ogorčen je Robert Jankovics, saborski zastupnik mađarske nacionalne manjine, koji je u siječnju ove godine s gradonačelnikom Tomislavom Robom, otkrio spomen-obilježje u Ulici svetog Martina, ispred DZMH-ove mađarske kuće. Naglasio je pritom kako je obilježje simbol hrvatsko-mađarskog zajedništva u gradu i dokaz odličnih međusobnih odnosa. Neugodno je iznenađen i gradonačelnik Rob.

- Razočaran sam. Pokušavamo urediti grad i napraviti ga po mjeri čovjeka. Uzrok ovome je nedostatak kućnog odgoja - kaže Rob, naglašavajući kako će se ubuduće rigoroznije ponašati prema vandalima, podnositi odštetne zahtjeve i kažnjavati. Pojačan nadzor, dodaje, najavili su i u Policijskoj postaji. Razmišlja i o novčanoj nagradi za onoga tko je eventualno te noći vidio ‘vandala u akciji‘.

Za izradu spomen-obilježja iz gradskog je proračuna izdvojeno nešto više od 20.000 kuna, a kolika je šteta na kipu procijenit će njegov autor. Nakon dojave građana, belomanastirski komunalni redar o svemu je izvijestio PP Beli Manastir, čiji su službenici obavili očevid. I.G.
Možda ste propustili...

DANAS TREBALA BITI OTVORENA 54. ĐAKOVAČKA SMOTRA, “OTKAZALA” JU EPIDEMIJA

Koronavirus umjesto Vezova

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PROMETNI PREPOROD BIZOVAČKOG KRAJA

Krenula obnova ceste Normanci - Josipovac

2

SPAS ZA OBRANU OD POPLAVA, ALI I RAZVOJ TURIZMA U OPĆINI SEMELJCI

Otvorena Akumulacija Kešinci, vrijedna 16 milijuna kuna

3

MALI LAV ŠIMUN STOJANOVIĆ IZ ŽUPANJE PRIPREMA SE ZA NOVU OPERACIJU

Sam napravi desetak koraka,
igra se s ovčarom Simbom