Sport
IVAN RAKITIĆ

Puno više bih volio osvojiti
Euro nego Ligu prvaka
Objavljeno 14. veljače, 2020.

Ivan Rakitić optimističan je uoči ovogodišnjeg Europskog nogometnog prvenstva. Španjolskim novinarima kazao je kako se nada da može s Hrvatskom osvojiti naslov prvaka te kako naša reprezentacija zbog mladih igrača ima dobru budućnost.

- Nadam se da će Hrvatskoj i poslije ići dobro, ima jako puno mladih, i to jako dobrih igrača. Oni mogu napraviti bolje stvari nego sadašnja generacija - kazao je dokapetan Vatrenih u razgovoru za portal Bleacher Report.

Upitan bi li radije ove godine osvojio Europsko prvenstvo ili Ligu prvaka s Barcelonom, odgovorio je:

- Radije bih osvojio Euro jer sam već osvojio Ligu prvaka. Naslov s Hrvatskom, to bi čudesno.

Rakitić je s Barcelonom na krovu Europe bio 2015. godine, nadamo se da može i s Hrvatskom 2020.

Priznao je kako ga još boli poraz Hrvatske u finalu SP-a te bi rado "osvojenu Ligu prvaka zamijenio naslovom svjetskog prvaka."

- Bez ikakve sumnje, mijenjao bih LP za naslov svjetskog prvaka. Puno je prilika za osvojiti LP, no osvojiti SP jako je teško - kazao je Rakitić i nije baš jasno kako će te njegove riječi sjesti navijačima Barcelone. Dokapetan Hrvatske rekao je još nekoliko riječi o Rusiji 2018.

- Jako me je to promijenilo. Bili smo ondje do posljednjeg dana, a izgubiti u finalu bilo je doista teško. Osjetio sam kako se čitav svijet bio zaljubio u nas, a to je bilo nešto posebno. Nikada to neću zaboraviti - dodao je Rakitić, koji ima 106 nastupa za hrvatsku reprezentaciju.

No i iza sebe teške dane u katalonskom klubu. Sad već bivši trener Ernesto Valverde mu nije vjerovao i posjeo ga je na klupu, pričalo se kako ga klub želi prodati i Raketi to nije najbolje sjelo. Javno je izrazio ljutnju na vodstvo Barcelone što nikada nije javno reklo riječ o silnim medijskim napisima kako je prekrižen u klubu.

- Sjedenje na klupi također je dio nogometa, moraš jednostavno to razumjeti i biti spreman u siječnju da se možda pakiraš i ideš. Ja moram igrati, a igram li u Barceloni sretan sam.

Barcelonin sportski direktor Eric Abidal otkrio je kako je Rakitić razgovarao s Juventusom, no ne i Barcelona, te da katalonski klub nije primio nikakvu ponudu iz Torina. Upitan bi li volio igrati s Cristianom Ronaldom, napadačem Juventusa, Rakitić je odgovorio:

- Naravno. Volio bih igrati s njime jer je jedan od najboljih nogometaša u povijesti. Zaista uživaš kada ga gledaš i kada vidiš što radi u Juventusu... Za mene je on jedan od najboljih igrača svih vremena.

Možda Rakitić doista zaigra s Ronaldom, ako njegova priča u Barceloni ne dobije obrat od 360 stupnjeva, vjerojatno će na ljeto napustiti Camp Nou. A iz Juventusa na njegov račun stižu vrlo lijepe riječi... I. Li.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike