Osijek
NACIONALNI PREVENTIVNI PROJEKT "ŽIVIM ŽIVOT BEZ NASILJA"

Plesali policajci, učenici, volonteri, vatrogasci...
Objavljeno 14. veljače, 2020.

U sklopu Nacionalnog preventivnog projekta "Živim život bez nasilja", Plesni studio "Shine" Osijek i Policijska uprava osječko-baranjska u suradnji s brojnim partnerima organizirali su okupljanje u Arheološkom muzeju Osijek u sklopu kojega je pružena podrška globalnoj kampanji "Milijarda ustaje".


Riječ je o kampanji koju je započeo UN i koja je usmjerena protiv nasilja nad ženama te koja za cilj ima pokazati predanost i solidarnost u borbi protiv nasilja, upozoriti na njegove pogubne posljedice te pozvati sve da plešući odbiju pristati na "status quo" sve dok kultura nasilja ne nestane.


"Danas se u cijelom svijetu 14. veljače provodi aktivnost pod nazivom ‘Milijarda ustaje‘ kojoj smo se i mi pridružili. Na ovaj način želimo potaknuti sve osobe i udruge da se aktiviraju u borbi protiv nasilja općenito, a posebice protiv nasilja nad ženama. U svijetu je u ovu aktivnost uključeno više od 200 zemalja, a u Hrvatskoj se provodi u dvadesetak gradova. Osječko-baranjska županija i Grad Osijek dio je akcije petu godinu zaredom", rekao je policijski službenik Odjela za prevenciju PU osječko-baranjske Marko Marić.


Ovom prilikom bok uz bok zaplesali su policijski službenici i članovi Plesnog studija "Shine" Osijek, Gradskog društva Crvenog križa Grada Osijeka i Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije, Ravnateljstva civilne zaštite - Područnog ureda civilne zaštite Osijek, Vatrogasne zajednice Osijek - Dobrovoljno vatrogasno društvo Aljmaš, Donji grad i Tenja, članovi DVD-a Aljmaš i Plesnog kluba "Bolero" iz Osijeka, mlade sportašice i sportaši Košarkaškog kluba Vrijednosnice Osijek, Odbojkaški klub Linga, ŠPU "Feniks", Društvo naša djeca Gradsko vijeće Osijek, Dom učenika Trgovačke i komercijalne škole "Davor Milas" Osijek, Dom učenika Ugostiteljsko-turističke škole iz Osijeka, učenici III. gimnazije i Ekonomske škole te Srednjoškolski dom Osijek. Kroz ples prikazan je i zajednički rad lokalne zajednice na preventivnim aktivnostima usmjerenima prema borbi protiv nasilja nad ženama.
Manifestaciju je uime Grada Osijeka došao podržati i dogradonačelnik Boris Piližota, koji je istaknuo važnost postizanja nulte tolerancije na nasilje na svim razinama društva.
Ivana Solar
Mario Marić

PU osječko-baranjska

Statistika kaže kako je svaka treća žena fizički zlostavljana, dok se za Hrvatsku može istaknutu kako su, u okviru Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, i najčešće žrtve nasilja u obitelji žene
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike