Crna kronika
UBOJSTVO NA MALOM LOŠINJU

Osječanin osumnjičen da je nožem ubio 16-godišnjakinju
Objavljeno 14. veljače, 2020.
Djevojka je stala između majke i 41-godišnjaka koji je u ruci imao nož
MALI LOŠINJ - Šesnaestogodišnja djevojka ubijena je u petak rano ujutro na Malom Lošinju. Policija je nedugo nakon zločina privela jednog muškarca na razgovor, no traga se za još jednim. Ubojica je navodno Branko Rafajac (41), podrijetlom Osječanin, koji se na Mali Lošinj doselio prije oko sedam godina, no za sada to nije službeno potvrđeno.
- U petak u jutarnjim satima policija je zaprimila dojavu o ozlijeđenoj ženskoj osobi mlađe dobi u Malom Lošinju. Djelatnici Hitne medicinske pomoći Mali Lošinj ozlijeđenoj su pružili potrebnu medicinsku pomoć, ali je nažalost preminula. Na mjestu događaja policajci su proveli očevid, kojim je rukovodila zamjenica županijske državne odvjetnice u Rijeci. Prema dosadašnjim saznanjima, riječ je o nasilnoj smrti, a nedugo nakon dojave policija je u službene prostorije privela mušku osobu koja se dovodi u vezu s ovim događajem. Nad njom je u tijeku kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile sve relevantne činjenice i okolnosti smrti djevojke - doznajemo iz Policijske uprave primorsko-goranske.


Prema dostupnim informacijama, ubojica je prvo zazivao ime neke žene, a kada mu je majka 16-godišnjakinje otvorila vrata, nasrnuo je na nju. Njezina 16-godišnja kći stala je u njezinu obranu kada ju je napadač ubo nožem. Majka ubijene djevojke za medije je rekla da nikada ranije nije vidjela napadača i da ne zna zašto im je upao u kuću i napao ih. Navodno je i prije oko mjesec dana kucao na njihova vrata i zvao neku ženu, koja ondje ne stanuje.


Šokirani mještani Malog Lošinja za medije su kazivali različite izjave o osobnosti Osječanina. Dok su jedni govorili kako je imao problema s alkoholom i drogom, drugi su govorili da je bio miran i povučen. Kažu i da se bavio podvodnim ribolovom te da je imao djevojku. Prema nekim informacijama, baš tu bivšu djevojku je i tražio da se s njom obračuna.


Nitko od mještana nije znao u kakvim odnosima je bio s ubijenom djevojkom i njezinom majkom. Iz srednje škole koju je pohađala ubijena djevojka kazali su da će Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta poslati krizni tim u školu da bi pomogao učenicima.


Grad Mali Lošinj zbog ovog je strašnog zločina proglasio dva dana žalosti.


- Zbog današnjeg tragičnog događaja koji nas je sve potresao, Grad Mali Lošinj proglašava subotu i nedjelju - 15. i 16. siječnja 2020. - danima žalosti. Dani žalosti obilježit će se spuštanjem zastava na pola koplja na zgradi Gradske uprave te javnim ustanovama i trgovačkim društvima kojima je osnivač Grad Mali Lošinj. Na dane žalosti neće se održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera na javnim mjestima - izvijestili su iz Grada Malog Lošinja.
Potražili smo obitelj Branka Rafajca u Osijeku, no jedina adresa koju smo pronašli, na kojoj je bila prijavljena tvrtka, nije nam otkrila tko je on. Naime, susjedi kažu da na toj adresi nikada nije živjela osoba s tim imenom i prezimenom.
Sandra Lacić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAKON OČEVIDA SLIJEDI KRIMINALISTIČKA ISTRAGA

Potvrdilo se ono na što se od početka sumnjalo, požar u hali HŽ-a je podmetnut

2

MLADOM DILERU PRIJETI ZATVORSKA KAZNA

Nabavio ecstasy i marihuanu za prodaju na norijadi, optužen je

3

NA PODRUČJU OPĆINE STARA GRADIŠKA

Pronađeno tijelo nepoznate osobe u šumi