Sport
KLUB KOJI VODI SLAVEN BILIĆ KORAK BLIŽE PREMIER LIGI

Asistencija Krovinovića u pobjedi WBA
Objavljeno 14. veljače, 2020.
Slaven Bilić napravio je sa svojim West Bromwich Albionom novi korak prema plasmanu u englesku Premier ligu. Klub bivšeg hrvatskog izbornika u 32. je kolu Championshipa (engleska druga liga, nap.a.) u gostima svladao Reading 2:1 te tako upisao treću uzastopnu pobjedu. Time se WBA dodatno učvrstio na vrhu tablice gdje nakon gostujućih remija Leedsa i Fulhama sada ima šest bodova prednosti ispred tog dvojca, svojih najbližih pratitelja.

Gostovanje kod 16-plasirane momčadi lige potvrdilo je kako je Bilićeva momčad definitivno izišla iz krize rezultata, kojom je ugrozila izravnu promociju, nakon što čak sedam kola nije ostvarila pobjedu. Iako su se gosti našli rano u zaostatku, nakon pogotka Georgea Puscasa (11-11m), to ih nije omelo da potvrde ulogu favorita. Najprije je izjednačio Matheus Pereira (26), a zatim je za pobjedu na asistenciju Filipa Krovinovića zabio Kyle Bartley (49). WBA je mogao i uvjerljivije slaviti, dva je puta tresao gredu, od čega jednom Krovinović, a kraj susreta i nova tri boda Bilić i njegovi igrači burno su proslavili. No hrvatski trener nije poletio u razmišljanjima o Premier ligi.

- Da su ostale samo dvije utakmice, tada bismo mogli pričati o ovih šest bodova prednosti. Ovako, sve o čemu razmišljamo je subotnja utakmica s Nottingham Forestom i ništa više. Bili smo mentalno snažni i znali voditi utakmicu, a nismo paničarili ni nakon primljenog pogotka, nego smo zadržali mirnoću i kompaktnost - rekao je Bilić kojeg u subotu čeka derbi protiv jednog od pratitelja, jer "šumari" zaostaju za WBA osam bodova. G.R.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike