Sport
FAN CELTICA S POMUĆENIM UMOM

Navijač udarao policajce i konje pa mora u zatvor
Objavljeno 14. veljače, 2020.
U navijačkim krugovima ima mnogo dogodovština, a poneke graniče i s ludilom. Takav je slučaj i jednog huligana s Otoka koji je zbog svog borbenog duha postao vijest dana ne samo u Velikoj Britaniji nego i daleko izvan nje. Čovjek se nije tukao sa suparničkim navijačima, nego je udarao čuvare zakona, ali i konje.


Navijač Celtica Kevin McGuire dobio je deset mjeseci zatvora jer je prošle godine tijekom sukoba s policijom, uoči utakmice škotskog kupa protiv Airdrie, predvodio nasilnike koji su izazvali sukob. McGuire je osuđen zbog udaranja tri policijska konja te napada na dvojicu policajaca, prijetnje i nasilničkog ponašanja.


Tijekom suđenja u Glasgowu tvrdio je da je nevin te da se tamo našao samo kao slučajni prolaznik, no šerif John McCormick, koji se također nalazio na mjestu sukoba, demantirao ga je i rekao mu:


- Vi ste bili vođa te rulje. Nasrnuli ste na policiju, ali i udarali policijske konje.


Nakon što je šerif dao svoj iskaz nije bilo dvojbe kako će ova priča o nasrtanju na policajce i konje završiti. Ustvari, McCormick nije imao šanse na suđenju jer je sudu dokazano da mu ovo nije prvi prekršaj, već ima zabranu pristupa svim nogometnim igralištima u Velikoj Britaniji, a u trenutku napada bio je na uvjetnoj kazni.
Uz zatvorsku kaznu, fan Celtica dobio je i dodatnih pet godina zabrane pristupa svim nogometnim terenima u Velikoj Britaniji. Pa neka i drugi put nasrne na policajce i pokuša nokautirati njihove konje... I. Li.
10

mjeseci McGuire mora provesti u zatvoru, a ima i pet godina zabrane pristupa stadionima
Možda ste propustili...

MEMORIJALNI BOĆARSKI TURNIR “PUKOVNIK IVICA ŠOLJIĆ”

Čepinčanima bronca, Šimiću prvo mjesto u pucanju

Najčitanije iz rubrike