Osijek
KAŠNJENJE I OVE GODINE

Uskoro uplatnice za komunalnu naknadu?
Objavljeno 14. veljače, 2020.
Iako je već sredina veljače, na adrese građana Osijeka još uvijek nisu stigle uplatnice za komunalnu naknadu. I dok su u Gradskoj upravi prošle godine, kada su uplatnice stigle tek u ožujku, kašnjenje pravdali izdavanjem kompletno novih rješenja o komunalnoj naknadi, nakon što je Grad Osijek odlučio za 20 posto povećati iznos, nije nam poznato zbog čega se slična priča ponavlja i ove godine.

To smo u srijedu, 12. veljače, pokušali doznati od pročelnika Upravnog odjela za komunalnu gospodarstvo Grada Osijeka Siniše Gregorana, no dobili smo samo kratak odgovor putem SMS-a u kojem stoji: “Za nekoliko dana počinje dostava, rokovi će biti prilagođeni”. Zvali smo jučer pročelnika Gregorana radi dodatnog pojašnjenja, u prvom redu kako bismo saznali razlog kašnjenja i kako će točno rokovi za plaćanje biti prilagođeni, no nije odgovarao na naš poziv.

Da je čitava situacija oko uplatnica pomalo zbunjujuća, uvjerili smo se kontaktiravši i Zavod za urbanizam i izgradnju, gdje nam je neslužbeno rečeno tek da bi dostava uplatnica trebala početi krajem veljače, međutim, ne mogu to garantirati, nego nas upućuju na pročelnika Gregorana.

Dakle, u Zavodu za urbanizam i izgradnju, koji ugovorom za Grad Osijek obavlja poslove informatičke obrade, tiska rješenja i uplatnice misle da će dostava početi krajem veljače, dok odgovorna osoba u Gradskom poglavarstvu tvrdi da će to biti ovih dana.

S obzirom na to da nismo u mogućnosti razbistriti ovu nelogičnost, ne preostaje nam ništa drugo nego čekati rasplet nove sage o uplatnicama komunalne naknade. Bilo kako bilo, izvjesno je da će građani Osijeka u istom mjesecu morati uplatiti dvije uplatnice. Kako je riječ o 52 tisuće korisnika, možemo očekivati da će proći dosta vremena prije nego što uplatnice budu dostavljene na sve adrese.

Podsjetimo, Grad Osijek prošle je godine nakon 18 godina promijenio iznos vrijednosti boda komunalne naknade, s 0,58 kuna na 0,70 kuna po metru četvornom nekretnine, odnosno za 20 posto, zbog čega je bilo potrebno izdati kompletno nova rješenja koja su korisnici trebali preuzeti osobno. Kako je ta odluka na Gradskom vijeću donesena 4. veljače, a službeno stupila na snagu tjedan dana kasnije te je još trebalo obraditi, tiskati i dostaviti rješenja i uplatnice, građani su u travnju morali uplatiti naknadu za siječanj, veljaču i ožujak. I. Alilović
Za očekivati je da će građani zbog kašnjenja i ove godine u istom mjesecu morati uplatiti više uplatnica
52.000

korisnika očekuje uplatnice za komunalnu naknadu koje opet kasne, a čiji je iznos od prošle godine 20 % veći
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike