Osijek
PREDAVANJE U AMERICAN CORNERU GISKO-A

Eterična ulja kao lijek za sve tegobe
Objavljeno 13. veljače, 2020.
U American Corneru Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek u srijedu je održano predavanje Požežana Jasminke Štavlić i Igora Štavlića na temu "Čarobni svijet eteričnih ulja".

Nakon što su brat i sestra Štavlić okupljene upoznali s poviješću primjene eteričnih ulja u medicinske i religijske svrhe, koja seže sve do drevnih civilizacija, priča je otišla u smjeru terapeutskog, pa čak i katarzičnog djelovanja eteričnih ulja. Tako smo mogli čuti da ulja tvrtke koju su došli predstaviti blagotvorno utječu na raspoloženje, alergije, infekcije, čak i neke akutne bolesti, a mogu mijenjati i naše okruženje.

- Ušavši u svijet eteričnih ulja život mi se promijenio nabolje, što želim i svima ostalima. Zbog toga smo i došli danas u Osijek da na neki način s ljudima podijelimo osnovne informacije o eteričnim uljima. To su mala čuda iz bočice koja mijenjaju svijet nabolje, kako osobu, kako obitelj, tako i okruženje. Cilj nam je iz domova izbaciti štetnu kemiju, a uvesti priču o eteričnim uljima - poručuje Jasminka Štavlić.

Ključnu ulogu, doznajemo, imaju vibracije. Kako svaki organizam ima vibracije, tako ih imaju i biljke, u ovom slučaju njihova esencijalna ulja.

- Eterična ulja imaju veću vibraciju od naših organa, stoga poboljšavaju njihov rad i život općenito. No, treba znati koje ulje koristiti i na koji način - upozorava Štavlić.

Tvrtka koju su došli predstaviti u Osijek nalazi se među jedan posto tvrtki koje proizvode čista eterična ulja, što znači da se pomno prati proces proizvodnje, od sjemena do pretakanja gotovog proizvoda u ambalažu, a važno je i pravilno skladištenje. I.A.
Najčitanije iz rubrike