Regija
GRANIČARSKA TRADICIJA

Sutra Pokladno jahanje u Tenji
Objavljeno 14. veljače, 2020.
Manifestacija Pokladno jahanje u Tenji kulturno-umjetničkog društva “Josip Šošić” tradicionalno privlači velik broj posjetitelja pa predsjednik Josip Mihaljević poziva građane da si rezerviraju subotu, 15. veljače, i od 11 sati poprate povorku jahača na nekoj od postaja, pogledaju prekrasno uređene konje, počaste se kuhanim vinom, rakijom i slavonskim delicijama.

- Vidimo se u subotu u Tenji na našem tradicionalnom okupljanju na kojem njegujemo, uz prikaz, stari graničarski običaj! Kulturno-tradicijska manifestacija Pokladno jahanje - Tenja 2020. manifestacija je u kojoj više od stotinu tenjskih obitelji organizira domaćinstvo na šest postaja. U povorci sudjeluje četrdesetak jahača iz cijele Slavonije, na gizdavim i uređenim konjima, spremljeni u narodnu nošnju svoga kraja. Pozivamo građane da budu dio ove manifestacije, povedu članove svojih obitelji, svoje prijatelje i dožive ovaj kulturni dio povijesti graničarskog dijela Slavonije. Dakako da smo i ovaj put pripremili mnogo toga da se ljudi počaste slavonskim delicijama, kuhanim vinom i rakijom, okušaju se u pečenju kobasice i slanine, odnosno podruže se u toploj atmosferi široke slavonske ruke. Veselimo se dolasku posjetitelja i smatram da je ovo naš doprinos ukupnoj turističkoj ponudi grada Osijeka jer tradicionalno bude više od tisuću posjetitelja u to doba u Tenji - kaže Josip Mihaljević.

Povorka kreće u 11 sati iz dvorišta DVD-a prema sljedećem rasporedu: 11.15 do 11.40 sati - Sv. Ane 50, 11.50 do 12.15 sati - križanje T. Matića i V. Hengla, 12.25 do 12.50 sati - Koranska ulica (boćalište), 13 do 13.30 sati - Ulica L. Botića, 13.40 do 14.15 sati - Ulica A. Barca (salaš Cvitković), 14.35 do 15 sati - V. Mačeka 26.

Manifestacija se nastavlja Pokladnom zabavom uz Berde band istog dana navečer u 20 sati u Hrvatskom domu Tenja. D.P.
Možda ste propustili...

OPĆINA PETRIJEVCI DANAS SLAVI SVOJ DAN OPĆINE I 28.OBLJETNICU OSNUTKA

Mala Općina koja je sinonim za velike i kvalitetne projekte

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

BRAĆA MARIĆ - PUT DO USPJEHA

Pod Papukom za tov uzgajaju 130 fajferica

2

ANDRIJA BOŠNJAK PASIONIRANI CARPATHIOLOG

Brodolomce s Titanica spašavali su i Baranjci

3

SUSREO SE S KANDIDATIMA HDZ-A

Podrška Anušića Tomislavu Čamagajevcu i Mihaelu Sučiću