Regija
GRANIČARSKA TRADICIJA

Sutra Pokladno jahanje u Tenji
Objavljeno 14. veljače, 2020.
Manifestacija Pokladno jahanje u Tenji kulturno-umjetničkog društva “Josip Šošić” tradicionalno privlači velik broj posjetitelja pa predsjednik Josip Mihaljević poziva građane da si rezerviraju subotu, 15. veljače, i od 11 sati poprate povorku jahača na nekoj od postaja, pogledaju prekrasno uređene konje, počaste se kuhanim vinom, rakijom i slavonskim delicijama.

- Vidimo se u subotu u Tenji na našem tradicionalnom okupljanju na kojem njegujemo, uz prikaz, stari graničarski običaj! Kulturno-tradicijska manifestacija Pokladno jahanje - Tenja 2020. manifestacija je u kojoj više od stotinu tenjskih obitelji organizira domaćinstvo na šest postaja. U povorci sudjeluje četrdesetak jahača iz cijele Slavonije, na gizdavim i uređenim konjima, spremljeni u narodnu nošnju svoga kraja. Pozivamo građane da budu dio ove manifestacije, povedu članove svojih obitelji, svoje prijatelje i dožive ovaj kulturni dio povijesti graničarskog dijela Slavonije. Dakako da smo i ovaj put pripremili mnogo toga da se ljudi počaste slavonskim delicijama, kuhanim vinom i rakijom, okušaju se u pečenju kobasice i slanine, odnosno podruže se u toploj atmosferi široke slavonske ruke. Veselimo se dolasku posjetitelja i smatram da je ovo naš doprinos ukupnoj turističkoj ponudi grada Osijeka jer tradicionalno bude više od tisuću posjetitelja u to doba u Tenji - kaže Josip Mihaljević.

Povorka kreće u 11 sati iz dvorišta DVD-a prema sljedećem rasporedu: 11.15 do 11.40 sati - Sv. Ane 50, 11.50 do 12.15 sati - križanje T. Matića i V. Hengla, 12.25 do 12.50 sati - Koranska ulica (boćalište), 13 do 13.30 sati - Ulica L. Botića, 13.40 do 14.15 sati - Ulica A. Barca (salaš Cvitković), 14.35 do 15 sati - V. Mačeka 26.

Manifestacija se nastavlja Pokladnom zabavom uz Berde band istog dana navečer u 20 sati u Hrvatskom domu Tenja. D.P.
Možda ste propustili...

OPĆINA ĐURĐENOVAC DALA 500.000 KN

Vatrogasci iz Šaptinovaca dobili navalno vozilo

POKLADNA GRADONAČELNICA VRATILA KLJUČEVE GRADA

Spaljivanjem soma završio 23.Vinkovački karneval

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ZA MLADE OBITELJI

Tko bi želio kuću, dobije 10.000 kuna

2

PREKOGRANIČNA SURADNJA SA SRBIJOM

Gourmet na Pikovu stanu

3

ZBOG RECESIJE NA TRŽIŠTU SMANJENI KAPACITETI U PROIZVODNJI

SDF Žetelice očekuju da
će uspjeti prodati više od
250 kombajna u 2020. godini