Regija
SVEČANA SJEDNICA PODGORAČKOG VIJEĆA

Zahvalnice za Krajnera,
Kuruca, Novaka, Pipek
Objavljeno 13. veljače, 2020.
PODGORAČ


Proslava Dana općine Podgorač počela je svečanom sjednicom Općinskog vijeća u domu DVD-a Podgorač, koji će uskoro biti obnovljen u moderan vatrogasni centar. Načelnik Goran Đanić vodio je sjednicu, uz općinske vijećnike, kojoj je nazočio i zamjenik župana Osječko–baranjske županije Goran Ivanović, potpredsjednik skupštine Osječko–baranjske županije Ivica Čeme, gradonačelnik Našica Josip Miletić, čelnici susjednih gradova i općina te suradnici. Pročitano je i pismo počasnog mještanina općine Podgorač, bivšeg predsjednika Ive Josipovića, koji je istaknuo iznimno gostoprimstvo i srdačnost koju je doživio kad je posljednji put bio ovdje poželivši im puno sreće u daljnjem radu. Načelnik Goran Đanić u svom obraćanju je istaknuo da Općina Podgorač nastavlja užurbanim koracima naprijed.


- Izuzetno mi je drago zbog svega što smo postigli uz brojne projekte nominirane kroz EU, određena ministarstva te naravno uz potporu našeg prvog partnera ovdje, a to je Osječko-baranjska županija. Naš najveći investitor svakako su Hrvatske vode, a partner Našički vodovod, uz koje smo realizirali dovođenje pitke vode do svakog kućnog praga. Uskoro očekujemo potpisivanje ugovora za projekt "Zaželi" i novih 28 radnih mjesta, koja će uz dosadašnja, osigurati ukupno zaposlenje 35 ljudi. Napominjem da smo do sada potpisali više od 70 ugovora o dodjeli besplatnih građevnih materijala, tako da mi "bijelu kugu" sustavno suzbijamo. Ipak, najveća nam je nada za borbu protiv toga Poduzetnička zona, u kojoj će se zaposliti više od 100 ljudi – rekao je načelnik Đanić čestitajući svim mještanima njihov dan.


Zamjenik župana Ivanović je rekao da se osim infrastrukture koja je preduvjet razvoja, a na čemu ova općina istaknuto radi, treba izričito baviti investitorima i novim radnim mjestima. A njihov istaknuti trud u smjeru gospodarstva, otvaranja industrijske zone te novih radnih mjesta pohvalio je i gradonačelnik Našica Miletić.
Svečana proslava završena je tradicionalnim uručenjem zahvalnica Općine Podgorač za humanitarni rad koju su dobili Ivan Krajner, Zvonko Kuruc, Zlatko Novak i Suzana Pipek. I. Ćosić
Možda ste propustili...

UDRUGA “SAMO POZITIVNO”

Psihopotpora za sve Slavonce

DIO LOKALNIH SAMOUPRAVA NAŠAO NAČIN ZA USKRSNO DARIVANJE

Satnica daje uskrsnice, Varoš pakete

ZATVORENI DIO TRŽNICE RADI

Belomanastirci strpljivo čekali u redu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

UNATOČ KORONI - ODRŽAN PROLJETNI VAŠAR

U Karanac su slanine stizale na fotografijama

2

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA

Troje novooboljelih od koronavirusa, ukupno ih je 24

3

NA BELOMANASTIRSKIM BAZENIMA

Radovi idu prema planu